Grilování na plynových grilech Weber

Letošní počasí zatím grilování příliš nepřeje. Za okny neustále prší a první teplý víkend jsme měli až nyní. Pro grilování na dřevěném uhlí ovšem potřebujeme sucho a nízké teploty také ničemu nepomohou. Jak si grilování usnadnit? Všechny problémy jednoduše vyřešíte s plynovým grilem Weber!

Gril na dřevěné uhlí vyžaduje dlouhou přípravu. Brikety musíte nejprve rozpálit a i když použijete speciální zapalovací set Weber Rapidfire, rozžhavení bude trvat minimálně 15 minut. Pokud Vám brikety zvlhnou a pokud je venku chladno, celý proces bude o to obtížnější. Na plynových grilech žádné podobné problémy řešit nemusíte. Stačí otočit regulátorem, zmáčknout jiskru a gril je prakticky ihned připraven ke grilování. 

Grilování na plynových grilech je nejen komfortnější, ale i úspornější. Palivo na tento typ grilů vychází levněji než neustálé dokupování dřevěného uhlí a briket. 

Bojíte se, že maso z plynových grilů chutná hůř než z grilů na dřevěné uhlí? Není tomu tak! Weber v Německu provedl experiment, kdy lidem dal ochutnat různé kusy ugrilovaných pokrmů z různých grilů. Úkolem účastníků bylo rozpoznat, zda se jedná o maso připravené na plynu či na briketách. Samozřejmě nikdo žádný rozdíl nepoznal. Mezi jídlem ugrilovaným na plynových grilech a na grilech na dřevěné uhlí skutečně není žádný rozdíl!

A přejete-li si u grilování mít to pravé aroma grilování, i to vytvoříte na plynových grilech jednoduše. Vyšší kategorie plynových grilů Weber mají nad hořáky umístěny aromatické kolejnice flavorizer bars. Na ně odkapávají grilovací šťávy z pokrmů a jelikož jsou kolejnice rozžhavené, šťávy se poté opět vypařují směrem vzhůru a u grilování vytvoří perfektní vůni. 

Plynové grily Weber přináší nejen obrovský komfort a umožní Vám grilovat ihned za každého počasí, jsou i úspornější než grily na dřevěné uhlí a dokáží vytvořit dokonalé aroma grilování, aniž by se jakkoliv změnila chuť grilovaného masa. Přijďte se podívat na profesionální plynové grily Weber!