Jaký je rozdíl mezi grily Original Kettle a Classic Kettle?
Grily na dřevěné uhlí Classic i Original Kettle patří mezi nejdéle prodávané modely grilů Weber vůbec. Díky své jednoduchosti ale i kvalitě mají miliony příznivců po celém světě. Který gril ale vybrat, a jaké jsou mezi těmito legendami rozdíly? Na to se podíváme v tomto článku.
Rozdíl číslo 1 - velikost
Prvním, asi nejvíce viditelným rozdílem je fakt, že gril
Original Kettle je o 7 cm vyšší. Jak u
varianty 47 cm, tak u
varianty 57 cm. Možná se Vám to nezdá moc, ale u grilování je to docela zásadní rozdíl, a je zde také nutno říct, že záleží na výšce, a tak pohodlí člověka, který bude grilovat. Proto je lepší se na grily podívat a porovnat je na vlastní oči, třeba na naší prodejně :) .
Rozdíl číslo 2 - madlo
Druhým rozdílem je to, že Original Kettle má přední madlo, sloužící k převozu grilu, obohaceno o
dva háčky na náčiní. Háčky jsou součástí madla, na každé straně jeden, a tak si pohodlně můžeme například kleště s obracečkou zavěsit přímo na gril. Gril Classic Kettle má madlo bez háčků, tento menší nedostatek ale u tohoto grilu můžeme vyřešit přikoupením
závěsné lišty na náčiní, která má háčky hned 4.
Rozdíl číslo 3 - miska na popel
Třetí zásadní rozdíl je ve tvaru misky na zachycení popela. Miska je u grilu Original Kettle hlubší, pokud tedy grilujeme na otevřeném prostranství, kde může více foukat vítr, určitě se lépe hodí miska hlubšího tvaru. Gril Classic Kettle má misku na popel mělčí, o to ale snáze popel z misky dostaneme.
Rozdíl číslo 4 - palivové přepážky
U grilů Original Kettle jsou součástí balení dvě palivové přepážky na nepřímé grilování. Můžete je zachytit ke spodnímu palivovému roštu a vzniknou Vám tím na bocích dvě přihrádky, do kterých můžete nasypat grilovací brikety. Díky tomu budete mít rozžhavené palivo na bocích a když dáte jídlo doprostřed grilovacího roštu, budete pak grilovat nepřímou metodou. Ta se hodí především na větší kusy masa vcelku a více se o ní můžete dozvědět v našem článku o přímém a nepřímém grilování.