Bageta s grilovaným kuřecím masem

Nachystali jsme pro Vás recept na lehčí a zdravý grilovaný pokrm. Příprava grilovaných kousků kuřecího masa v bagetě je přitom velmi snadná. Zde se nachází recept na přípravu porce pro 6 lidí.

Přísady:

1 celé kuře
1 stroužek česneku
1 sklenička červeného vína
sůl
pepř
400 g šalotky
1 bageta
salát
červená cibule

Glazura:

2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžička papriky
2 špetky soli
1 špetka cayenského pepře
1 citrón

Grilovací marináda:

1 lžíce soli
1/2 lžíce hnědého cukru
1/2 lžíce papriky
1/4 lžíce drceného koriandru
1/4 lžíce kmínu
1/4 lžíce chilli prášku
1/4 lžíce česnekového prášku
1/4 lžíce cibulového prášku
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky cayenského pepře

Užitečné příslušenství:

Kuchyňská příprava:

Okořeňte vnitřek kuřete solí a pepřem. Oloupejte a rozdrťte česnek. Smíchejte ho s červeným vínem v nádobce stojanu na drůbež. Kuře umístěte na stojan.

Oloupejte a nakrájejte šalotky na čtvrtiny. Dejte je do spodní části stojanu na drůbež. Smíchejte rozpuštěné máslo, papriku, sůl a cayenský pepř. Omyjte citrón a nastrouhejte jeho kůru. Nastrouhanou kůru přidejte do směsi a potřete s ní kuře.

Omyjte salát a oloupejte červenou cibuli. Nakrájejte cibuli.

Smíchejte všechny přísady na grilovací marinádu. Dejte pozor, aby v ní nezůstaly žádné hrudky.

Příprava na grilu:

Gril rozehřejte na nepřímý žár, přibližně 180 °C. Kuře pečte po dobu přibližně 1 hodiny, dokud nebude teplota vprostředku 80 °C. Vyjměte kuře z grilu a nechte ho po dobu 15 minut odstát na stojanu na drůbež. Zakryjte ho hliníkovou fólií a nechte ho odležet dalších 15 minut. Mezitím si po dobu 4 minut opékejte bagetu.

Natrhejte kuře a dochuťte ho podle svého grilovací marinádou. Nakrájejte bagetu na 6 kousků. Ty nakrájejte na půlky a dejte na ně salát, natrhané kuřecí maso a šalotky.

Topgrily a Weber Vám přejí dobrou chuť!