Klasický cheeseburger z grilu

Na grilech Weber připravíte jakékoliv pokrmy a výjimkou není ani jedno z nejoblíbenějších jídel moderní doby, to jest burgery. Velká část přípravy se samozřejmě bude odehrávat v kuchyni, ale nejprve si pojďme říct, jaké ingredience budeme potřebovat.

Ingredience:

220 g kvalitního mletého hovězího masa, obsah tuku cca 20 %
4 plátky dobré slaniny
plátek sýru čedar
čerstvou bulku na burgery
2 salátové listy
šťavnaté rajče
cibule
bylinkové máslo
omáčka dle vlastního výběru

Kuchyňská příprava

Nejprve do mletého masa přidejte bylinkové máslo a poté v lisu na hamburgery připravte perfektní placku masa. Poté je dochuťte solí a pepřem a až do přípravy na grilu ji uchovávejte v ledničce. Umyjte veškerou zeleninu, nasekejte salát a rajče nakrájejte na tenké plátky. Oloupejte cibuli a najemno nakrájejte.

Chcete-li, můžete si připravit vlastní omáčku nebo dresing. Pro všechny začátečníky v přípravě burgerů doporučujeme klasickou barbecue omáčku, která se k burgeru perfektně hodí.

Stejně tak si můžete upéct vlastní domácí bulku, čímž posunute chuť burgeru na zcela novou úroveň. Pečení je nicméně relativně pracná záležitost a nám v této chvíli perfektně postačí koupit si čerstvou bulku v místní pekárně.

Na grilu

Gril připravte na střední přímé teplo. Jakmile je rošt rozpálený, položte na něj masové placky a grilujte je, dokud se na povrchu neobjeví čistá šťáva. Otočte placky a potřete je barbecue omáčkou. V poslední minutě položte na každou masovou placku plátek čedaru a nechejte je roztavit. Maso vyjměte z grilu a nechte je odstát, aby se šťáva v mase ustálila. Mezitím ogrilujte do křupava slaninu a lehce do hněda bulky na burgery.

Nakonec už jen obložte burgery a podávejte.

Pokud budete příště chtít vyzkoušet jiný z nekonečného množství receptů na burgery, podívejte se do naší kuchařky Weber věnované burgerům!

Nyní se už ale pusťte do jídla, dobrou chuť!