Krevety Peri Peri

Recept na Peri Peri krevety pochází z jižní Afriky. Jedná se o jednoduché letní jídlo, kterým můžete symbolicky zakončit letní grilovací sezónu.

Ingredience pro 6 osob:

1,5 kg syrových královských krevet, odstraňte černé žilky, ale krunýř a hlavy nechte
3 stroužky česneku
2-3 zelené chilli papričky
100 ml oleje
75 ml olivového oleje
6 lžic rozpuštěného másla
solné vločky
černý pepř
4 kávové lžičky papriky
šťáva z 1 citrónu
3 bobkové listy
4 kávové lžičky drceného kmínu
100 ml bílého vína
peri peri olej na chuť

Doporučené víno

Viognier, Chenin Blanc nebo Sauvignon Blanc budou s kořeněnými krevetami úžasnou volbou. Chardonnay se hodí také

Kuchyňská příprava

Očistěte krevety tak, že rozstřihnete zadní část nůžkami a párátkem opatrně odstraníte černé žilky. Položte krevety na velkou mělkou pánev. Oloupejte česnek a potom ho rozdrťte. Omyjte a nakrájejte chilli papričky. Smíchejte všechny ingredience v mixéru a mixujte je, dokud nebudou dobře promíchané. Polovinu marinády nalijte na krevety a nechte je naložené dvě hodiny, čas od času je otočte. Vyndejte krevety z marinády a zbytek nechte odkapat - uložte na později.

Příprava na grilu

Připravte gril na nepřímý žár a teplotu cca na 175 °C. Položte krevety na rošt. Přikryjte víkem a pečte po dobu cca osmi minut - podle velikosti, podlévejte a během vaření je jednou otočte. Až budou skoro hotové, nechte je na pár sekund přejít přímým žárem, aby okraje zhnědly. Zbytek marinády přiveďte k varu na cca 30 vteřin, potom ji nalijte na krevety. Podávejte s rýží nebo s hranolkami a zeleným salátem.

Dobrou chuť Vám přejí Topgrily, autorizovaný prodejce Weber z Brna.