Ovesné sušenky z grilu

Našim zákazníkům vždy říkáme, že na svém grilu Weber mohou připravit skutečně cokoliv je napadne. Třeba i ovesné sušenky, ke kterým Vám nyní přinášíme recept.

Ingredience:

(pro 15-20 sušenek)
75 g másla
250 ml třtinového cukru
25 ml bílého cukru
1/2 vanilkového lusku
1 velké vejce
špetka soli
300 ml ovesných vloček
1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
100-200 ml pšeničné mouky
100 g hořké čokolády
50 g lískových ořechů

Vybavení:

Gril Weber
Kámen na pizzu

Kuchyňská příprava:

Máslo rozpusťte v malém hrnci, pak odstavte a vmíchejte do něj třtinový cukr. Ušlehejte jej se semeny z vanilkového lusku, vejcem a solí na pěnu. Promíchejte ovesné vločky, a pak je spojte vmícháním máslové směsi. Přidejte prášek do pečiva a pšeničnou mouku. Mouku přidávejte postupně po dílech a dbejte, aby těsto nebylo příliš suché. Možná nepoužijete všechnu mouku, záleží to na velikosti vajec.

Nasekejte čokoládu a lískové ořechy na stejně velké kousky a ty vmíchejte do těsta. Těsto uválejte na pečícím papíru na váleček o průměru asi 5 cm a nechte ho odležet v chladničce, bude se pak snadněji krájet. Těsto nakrájejte na cca 2 cm silná kolečka, neboli sušenky. Ty rozložte po pečícím papíru.

Příprava na grilu:

Připravte gril na nepřímý žár, přibližně na teplotu 180 °C. Do středu grilovacího roštu umístěte kámen na pečení, uzavřete poklop a předehřívejte po dobu 10 minut. Položte pečící papír se sušenkami na kámen a pečte pod uzavřeným víkem po dobu 8-12 minut.

Poté můžete sušenky vytáhnout, jen potom chvilku počkejte, než trošku vychladnou. Dobrou chuť!