Pálivá kuřecí křidélka

Jedním z klasických pokrmů připravovaných na grilech jsou tradiční kuřecí křidélka. Existuje přitom skutečně obrovské množství způsobů, na které můžete kuřecí maso ugrilovat. Topgrily Vám zde přinášejí jednoduchý recept na pikantní kuřecí křidélka.

Ingredience pro 16 porcí:

16 celých kuřecích křidélek (1 kg)

Marináda:

3 kávové lžičky pokrájených Chipotle papriček v adobo omáčce
2 kávové lžičky soli
2 kávové lžičky sladké papriky
2 prolisované stroužky česneku
1/2 nakrájené cibule
1 kávová lžička mletého černého pepře

Pálivá omáčka:

6 polívkových lžiček extra panenského olivového oleje
2 prolisované stroužky česneku
2 pokrájené čerstvé čili papričky
2 kávové lžičky octa
2 kávové lžičky Tabasco omáčky
sůl a pepř

Kuchyňská příprava

Kuřecí křidélka oddělte v kloubu, aby vznikly úhledné kousky. Smíchejte všechny přísady na marinádu a namáčejte v ní křidélka po obou stranách. Nechte je nejméně hodinu odpočinout v chladničce, aby částečně nasákla aromatem. Dále si připravte pálivou omáčku. Olej ohřejte na pánvičce na střední teplotu. Přidejte česnek, čili a na pánvi sotýrujte (rychle přehazujte) asi po jednu minutu. Dbejte, aby se směs ani nepřehřívala, ani nesmažila příliš dlouho, česnek by zhořkl. Přidejte olej a tabasco a nechte asi 2-3 minuty povařit. Ochuťte solí a pepřem.

Příprava na grilu

Připravte gril na nepřímý žár, přibližně na teplotu 230 °C. Křidýlka grilujte asi 10 minut na nepřímém žáru pod zavřeným poklopem grilu. Poté začněte každých 10 minut potírat křídla pálivou omáčkou. Při každém potírání je obraťte. Pokračujte, až budou křídla takto potřená počtvrté. Když už maso není u kosti růžové a kůžička je křupavá, jsou křídla připravena k podávání.

Dobrou chuť Vám přejí Topgrily, autorizovaný prodejce Weber a milovník grilování z Brna.