Rump steak s černými houbami

Ingredience
plátky rump steaku - pro tolik lidí, kolik chcete, 3 cm tlustéčerný pepř
sůl
1 velká černá houba na osobu (jidášovo ucho)
olivový olej
citronová šťáva
nakrájený či drcený česnek
Kuchyňská příprava
Otřete houby kouskem papírové utěrky. Potřete je celé lehce olejem, citronovou šťávou a kořením. Do kloboučku přidejte trochu česneku. Dávejte houby každou na samostatný kousek aluminiové fólie a zformujte ji do tvaru hrnku, aby udržela šťávu.
Příprava na grilu
Připravte gril na přímý žár a teplotu cca 250 °C. Houby umístěte na kraje grilovacího roštu, budou potřebovat zhruba 7 minut, aby byly hotové. Doprostřed grilovacího roštu dejte litinový střed Weber GBS Sear Grate. Zavřete gril a nechte litinový grilovací rošt, aby se nahřál přímo nad zdrojem tepla, než se začne tvořit pára. Rošt postříkejte troškou oleje Webet BBQ Anti Stick.
Přidejte na rošt celý plátek Rump steaku lehce posypaný solí. Nechte péct přikryté víkem po dobu tří minut na každé straně. Takto dosáhnete tepelné úpravy steaku na medium rare. Nejlepší způsob, jak poznáte, zda je maso připraveno medium rare - na povrchu masa se objeví malé kapky krve. Pokud si přejete maso opéct více, nechte je na grilu dělat z každé strany o něco déle.
Maso poté otočte pouze jednou. Dejte si pozor a maso nespalte. Po sundání masa z grilu chvilku počkejte a nechte maso odpočinout. Poté jej nakrájejte na plátky a podávejte s již připravenými houbami.
Dobrou chuť!
Přidejte na rošt celý plátek Rump steaku lehce posypaný solí. Nechte péct přikryté víkem po dobu tří minut na každé straně. Takto dosáhnete tepelné úpravy steaku na medium rare. Nejlepší způsob, jak poznáte, zda je maso připraveno medium rare - na povrchu masa se objeví malé kapky krve. Pokud si přejete maso opéct více, nechte je na grilu dělat z každé strany o něco déle.
Maso poté otočte pouze jednou. Dejte si pozor a maso nespalte. Po sundání masa z grilu chvilku počkejte a nechte maso odpočinout. Poté jej nakrájejte na plátky a podávejte s již připravenými houbami.
Dobrou chuť!