Tygří krevety

Krevety jsou výborným originálním pokrmem, který můžete zkusit připravit i na Vašem grilu Weber. Zde od Webera máte recept na lahodné tygří krevety z grilu. Recept je určen pro porci pro 4 osoby. Tygří krevety jsou mimo jiné výborné jako lehčí maso na horké letní dny.

Suroviny:

16 tygřích krevet
1 limetka
1 chilli paprička
50 ml olivového oleje
1 stroužek česneku
1 citrón
24 stonků zeleného chřestu
50 ml řepkového oleje
sůl
pepř 

Vhodné vybavení:

Příprava v kuchyni:

Opatrně nařízněte hřbety krevet a vyjměte střívka. Krevety omyjte a osušte papírovou utěrkou. Omyjte limetku, ostrouhejte z ní kůru a vymačkejte šťávu. Omyjte chilli papričku a zbavte ji semínek. Nakrájejte ji na jemno. Smíchejte olivový olej s chilli papričkou a limetkovou kůrou a šťávou.
 
Vzniklou směs vetřete do hřbetu krevet. Zakryjte potravinovou fólií a nechte 30 minut marinovat v chladničce. Stroužek česneku rozkrojte na dvě půlky a citrón na 4 silné plátky. Omyjte a připravte chřest. Zalijte ho řepkovým olejem.

Příprava na grilu:

Připravte gril na přímý žár, přibližně na 200 °C. Položte na gril grilovací tál a nechte předehřát.
 
Vyjměte chřest z oleje a rozložte ho na tál. Nechte ho grilovat a nezapomeňte ho občas obrátit. Namočte obě půlky česneku do oleje a ogrilujte je z rozříznuté strany spolu s plátky citrónu. Jakmile lehce zhnědnou, odložte je stranou a ogrilujte krevety, cca 3 minuty po obou stranách.
 
Chřest a krevety dle chuti okořeňte a podávejte s česnekem ochucenými plátky citrónu.
 
Weber a Topgrily Vám přejí dobrou chuť!