Žebírka glazovaná hořčicí

Bez grilovaných žebírek by to nebyla správná grilovací sezóna. A jejich příprava na grilu Weber je velmi jednoduchá, navíc takto ugrilované jsou dokonce ještě chutnější.

Zde pro Vás máme velmi jednoduchý recept na výborná žebra z grilu. Je tu pro Vás varianta pro přípravu s pomocí otáčecího špízu. Ten Vám práci jistě velmi usnadní, žebírka ovšem můžete připravit i bez něj. Velmi dobře k tomu poslouží například speciální stojánek na žebírka Weber.

Dobra přípravy:

24 hodin

Doba grilování:

3 hodiny

Ingredience (4 porce):

1 kus žeber, přibližně 2 kg
sůl, pepř
100 ml hořčice
50 ml cukru
25 ml světle hnědého cukru
75 ml jablečného octa
1 lžička chilli
1/2 lžičky černého pepře
1/4 lžičky kajenského pepře
1 lžička sojové omáčky
1 lžíce másla

Příprava v kuchyni:

Žebra zarolujte a pevně svažte provázkem na pečení. Nasaďte žebírka na jehlu otáčecího špízu.

Do hrnečku dejte hořčici, cukr, hnědý cukr, jablečný ocet a koření. Vařte přibližně 20 minut. Přidejte sojovou omáčku a máslo, vařte dalších 10 minut. Pak nechte vychladnout.

Příprava na grilu:

Nepřímý způsob grilování, 150-180 °C

Připravte gril na nepřímé grilování. Jehlu otáčecího špízu s žebírky připevněte k motorku. Pečte přibližně 2,5 hodiny, dokud vnitřní teplota nedosáhne 65 až 68 °C. Občas žebírka potřete směsí na glazování. Dávejte pozor, aby se gril nerozehřál příliš, směs na potírání by mohla začít hořet. Žebírka sundejte z grilu, před porcováním je nechte 5 až 10 minut odpočinout.

Dobrou chuť!