Recepty na gril 2

Vážení přátelé grilování, pokud i Vy chcete překvapit své blízké důmyslným receptem na chutný pokrm a zejména jeho dokonalou realizací, tak právě pro Vás je zde sekce recepty, která v kombinaci s grily Weber bude to pravé pro rozšíření Vašich dovedností.

Podívejte se s námi, jaké různé možnost grilovaných pokrmů existují. Udělá nám velkou radost, pokud některé z našich receptů budou inspirací pro Vaši grilovací tvorbu.
 

Nejlepší ryby na grilu

Grilované ryby patří mezi ty nejlepší grilované pokrmy. Jejich příprava na grilu ovšem patří mezi ty náročnější. Pojďme se tedy podívat, jak na ně!



 

Grilované kuře na pivu

Kuře na pivu je oblíbené u každého. Jedná se o požitek při každém grilování. Ale co stojí za šťavnatým kuřetem? Jaké je jeho tajemství?



 

Pizza na grilu WeberPizza na grilu

Každý má svou oblíbenou pizzu. Ale nezáleží na tom, jaké přísady na ní máte rádi - když mluvíme o pizze, vždy jde hlavně o jedno - o kůrku. Díky kamenu na pizzu Weber vylepšíte svůj gril na něco velmi podobného kamenné peci.


 

Burgery na grilu

Burgery jsou dnes stále oblíbenějším jídlem. Jedním z hlavních důvodů jsou nekonečné možnosti jejich přípravy. Pojďte si je vyzkoušet s Weberem!



 

Rump ​steak z grilu

Udělejte na svém grilu Weber perfektní rump steak, receptů je nespočetné množství. My Vám ukážeme, jak jednoduše připravit lahodný steak s houbami.



 

Špízy z celého světa

Pro Japonce jsou to "yakitori", pro Indonésany "satay", v Řecku se jim říká "souvlaki" a na Blízkém východě "shish kebab". Špízy jsou skutečně pravou grilovací klasikou a svět je plný jejich různých verzí.


 

Pálivá kuřecí křidélka

Jednoduchý recept od Webera na oblíbenou klasiku z grilu - pálivá kuřecí křidélka.




 

Tygří krevety

Krevety jsou výborným originálním pokrmem, který můžete zkusit připravit i na Vašem grilu Weber. Zde od Webera máte recept na lahodné tygří krevety z grilu.


 

Wrapy s grilovaným masem

Vyzkoušejte si na grilu jednu z nekonečných variant wrapů do ruky. Například jsme pro Vás nachystali recept na klasiku s grilovaným kuřecím masem.



 

Dezert čokoládový sen

Není tajemstvím, že na grilech Weber připravíte jakékoliv jídlo. Možná Vás ale překvapí, že na svém grilu můžete udělat třeba i sladký čokoládový dort.



 

Žebírka glazovaná hořčicí

Bez grilovaných žebírek by to nebyla správná grilovací sezóna. A jejich příprava na grilu Weber je velmi jednoduchá, navíc takto ugrilované jsou dokonce ještě chutnější.


 

Krevety Peri Peri

Krevety jsou dalším z mnoha jídel, které můžete jednoduše připravit na svém grilu Weber. Vyzkoušejte si tento lehký letní pokrm i u Vás doma.



 

Vafle s lesním ovocem

Na oslavách narozenin, během příjemných odpoledních chvil s rodinou nebo jako zpříjemnění snídaně. Vafle dodávají lesk životům mnoha lidí už po celá století - a nyní si tuto pochoutku můžete snadno udělat na grilu díky novému komponentu na vafle pro Gourmet BBQ System.


 

Kuřecí stehna whisky se slaninovou omáčkou

Vyzkoušejte z Vašeho grilu Weber tradiční kuřecí stehna s originální a lahodnou slaninovou omáčkou ochucenou whisky.


 

Fish 'n' Chips s hrachovým pyré

Na Vašem grilu Weber můžete připravit tradiční jídla z celého světa. Zde Vám přinášíme recept na oblíbený pokrm z Anglie, klasické Fish 'n' Chips s hrachovým pyré.



 

Ovesné sušenky

Našim zákazníkům vždy říkáme, že na svém grilu Weber mohou připravit skutečně cokoliv je napadne. Třeba i ovesné sušenky, ke kterým Vám nyní přinášíme recept.



 

Turecká kuchyně - 3 recepty

Na našich stránkách Vám přinášíme recepty z různých koutů světa. Zde od nás máte návod, jak si můžete vyzkoušet tři pokrmy z turecké kuchyně.



 

Cuketa na griluRychlá cuketa na grilu

Cuketu oloupeme, rozpůlíme podél, vydlabeme dužninu uprostřed a nakrájíme na cca 0,5 cm (nebo méně) silné plátky (půl měsíčky).



 

Mistr v grilováníGrilované vepřové kolínko

Kůži na kolenu nařežeme na čtverečky. Smícháme přísady marinády a koleno naložíme (do igelitového pytlíku) alespoň na 24 hodin. V lednici pytlík občas otočíme. V zakrytém pekáči (v alobalu) pak koleno v troubě dusíme na 160 - 180 °C podle velikosti kolena asi hodinu a půl. Potom vepřové koleno odkryjeme a dopečeme na grilu.

 

Mistr v grilováníUděláme z vás mistry v grilování

Základní pravidla správného grilování. Grilovaný pokrm, dáváme na rošt vždy až po dosažení optimální teploty nejlépe marinovaný v  grilovací omáčce
Stará dobrá barbecue. Bereme v potaz i okolní teplotu vzduchu, i ta totiž ovlivní dobu potřebnou ke správné úpravě pokrmu, v horkém letním dni nám bude trvat grilování toho samého pokrmu kratší dobu než v zimě, kdy je venku chladno.
 

Vepřová krkovičkaVepřová krkovička na grilu s Weberem

Vážení přátelé grilování. Co tak si udělat skvělou krkovičku?? Právě pro to Vám dáváme skvělý typ kterým oslníte a vy a vaši přátelé si skvěle pochutnáte. Omytou krkovičku nařežeme, dobře vyklepeme především u kosti, okořeníme, potřeme česnekem utřeným se solí a olejem. Necháme dvě hodiny odležet v ledničce. Pak maso grilujeme na každé straně asi 7 minut.

 

Grilovaná zeleninaGrilovaná zelenina s Weberem

Zeleninu očistíme a nakrájíme - lilek, rajčata a cukety na kolečka, cibuli na měsíčky, papriky na proužky a vložíme do grilovacího košíku na zeleninu Weber. Přidáme Weber dresing, zeleninu jím pokapeme a dáme grilovat nejlépe na briketách Weber. Když je zelenina hotová, doplníme ji olivami, kapary a zelenými bylinkami.
 
 

Grilované ovocné balíčkyGrilované ovocné balíčky

Z alobalu nastříhejte 4 čtverce o hraně asi 30cm. Rozdělte na ně ovoce, pokapejte medem i citronovou šťávou a přidejte oříšek másla. Okraje alobalu zvedněte, shrňte k sobě a zabalte do balíčku. Pokud na grilování dojde až později, uložte je do lednice.


 

Grilovaná žebírkaŽebírka na grilu s Weberem

Žebírka omyjeme, osušíme, podél kostí rozkrájíme ostrým nožem na porce, pak tyto porce nasekáme a přečnívající větší části kostí odsekneme. Maso lehce naklepeme a potřeme marinádou. Tu připravíme z kečupu, který smícháme s cukrem, hořčicí a s prolisovaným česnekem a dochutíme cayenským pepřem.

 

Grilovaný karbanátekGrilovaný karbanátek

Mleté maso dáme do mísy, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme nebo utřeme a obojí přidáme k masu. Přidáme majoránku, petrželku, vejce, sůl, pepř a podle libosti můžeme dochutit mletou paprikou.
Den před grilováním mleté maso promícháme  a tuto masovou hmotu rozdělíme na 4 stejně velké porce, které vytvarujeme do karbanátků. Takto připravené karbanátky přikryjte mikrotenovou fólií a uložte do chladu.
 

Přidávání vlastních receptů

Pokud si budete přát, můžete přidávat své vlastní recepty, o které již nikdy nepřijdete a navíc se o Váš vlastní originální recept podělíte s ostatními milovníky grilování, čímž jim jistě můžete pomoci zlepšit jejich kulinářské schopnosti. Napiště nám svoje recepty na info@topgrily.cz a my Vám Váš recept pomůžeme dostat i k dalším mistrům grilování.