Menu
0
Váš košík je prázdný

Grilované brambory s parmezánem

Doba přípravy
do 60 min
Složitost
2/5
Postup
nepřímé grilování
V tomto receptu si tu snad nejklasičtější přílohu - grilované brambory - uděláme originálně v litinové pánvi s parmezánem. Těmito sýrovými pečenými bramborami jistě nadchnete všechny své hosty :)

Ingredience

  • 600 g malých baby brambor
  • 50 g parmezánu
  • čajová lžička česnekového prášku
  • čajová lžička sušené sladké papriky
  • čajová lžička sušeného oregána
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Příprava v kuchyni

Grilované brambory s parmezánem - sýr v pánviGrilované brambory s parmezánem - skládání brambor
  1. Nejprve nastrouhejte parmezán, stačí nahrubo.
  2. Sýr v misce následně smíchejte s česnekovým práškem, paprikou, oregánem, solí a pepřem.
  3. Připravte si brambory - umyjte je a rozkrojte napůl.
  4. Připravte si litinovou pánev a nalijte do ní rovnoměrně olivový olej tak, aby pokryl celé dno. 
  5. Na pánev rozprostřete sýrovou směs a na ni vyskládejte brambory tak, aby rovná rozkrojená strana byla vždy směrem dolů. Brambory lehce přimáčkněte, aby byly hezky zarovnané a položené na sýru.
  6. Přidejte na pánev trošku vody (velmi tenkou vrstvu).
Grilované brambory s parmezánem - brambory v pánviGrilované brambory s parmezánem - na grilu

Brambory na grilu

  1. Gril připravte na nepřímé grilování a teplotu přibližně 200 °C.
  2. Do rozžhaveného grilu umístěte pánev a grilujte přibližně 40 minut.
  3. Jak poznám, že je hotovo? Brambory by měly být měkké a sýr zbarvený do hněda.
  4. Vyjměte pánev z grilu a nechte jídlo aspoň 5 minut odpočívat.
Přejeme Vám dobrou chuť! :)
Mimochodem, pro další méně okoukaný recept na originální grilované brambroy koukněte na naše pečené brambory Hasselback.
Grilované brambory s parmezánem - na grilu hotovéGrilované brambory s parmezánem - připraveno k podávání