Grilované brambory s parmezánem
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
2/5
Postup
nepřímé grilování
V tomto receptu si tu snad nejklasičtější přílohu - grilované brambory - uděláme originálně v litinové pánvi s parmezánem. Těmito sýrovými pečenými bramborami jistě nadchnete všechny své hosty :)
Ingredience
- 600 g malých baby brambor
- 50 g parmezánu
- čajová lžička česnekového prášku
- čajová lžička sušené sladké papriky
- čajová lžička sušeného oregána
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Příprava v kuchyni
- Nejprve nastrouhejte parmezán, stačí nahrubo.
- Sýr v misce následně smíchejte s česnekovým práškem, paprikou, oregánem, solí a pepřem.
- Připravte si brambory - umyjte je a rozkrojte napůl.
- Připravte si litinovou pánev a nalijte do ní rovnoměrně olivový olej tak, aby pokryl celé dno.
- Na pánev rozprostřete sýrovou směs a na ni vyskládejte brambory tak, aby rovná rozkrojená strana byla vždy směrem dolů. Brambory lehce přimáčkněte, aby byly hezky zarovnané a položené na sýru.
- Přidejte na pánev trošku vody (velmi tenkou vrstvu).
Brambory na grilu
- Gril připravte na nepřímé grilování a teplotu přibližně 200 °C.
- Do rozžhaveného grilu umístěte pánev a grilujte přibližně 40 minut.
- Jak poznám, že je hotovo? Brambory by měly být měkké a sýr zbarvený do hněda.
- Vyjměte pánev z grilu a nechte jídlo aspoň 5 minut odpočívat.
Mimochodem, pro další méně okoukaný recept na originální grilované brambroy koukněte na naše pečené brambory Hasselback.