Menu
0
Váš košík je prázdný

Grilovací koření

Grilovací koření

Nás grilování opravdu baví. A to znamená, že jsme přirozeně začali experimentovat i s různými chutěmi. Samozřejmě, dobrá grilovačka začíná u grillmastera, jeho grilu a výběru surovin. S chutí si ale nejvíce můžete hrát a experimentovat použitím různých směsí grilovacího koření. BBQ koření dokáže lehce doplnit různými tóny chutí Vaše maso nebo zeleninu. Tím nepřebijete vlastní charakter masa, ale získáte bohatší chuť. Tím svůj flák masa dokážete povznést na novou úroveň. Překvapte sebe i své hosty něčím novým.

Největší tradici, která přerostla až v řadu BBQ soutěží a šampionátů, mají v USA. Po důkladném výběru těch nejlepších značek, přinášíme to nejlepší z chutí Ameriky. Vybere si u nás opravdu každý, ať už jste milovník pálivého, preferujete sladké tóny, více bylinek, nebo třeba chutě česneku. Nabízíme zároveň i koření v různých BBQ stylech, které historicky vznikly v různých částech USA.

Vybrat si můžete samozřejmě z nabídky koření Weber. Dále nás opravdu baví směsi koření Killer Hogs. Tato značka vznikla z rukou bratří Reedů, což jsou několikanásobní američtí BBQ šampioni. Z americké Oklahomy zase přinášíme pečlivě testované chutě z kuchyně Kosmos Q. Svými nápaditými etiketami zaujmou BBQ směsi od značky Meat Church. Tyto grilovací koření jsou zkrátka tak dobré, až si zaslouží trošku uctívání. Nelze opomenout opravdovou americkou legendu Billa Arnolda a jeho značku Blues Hog. Tento BBQ šampion zdokonaloval své omáčky a koření už před více než 20 lety a populárních receptur se drží dodnes. Také nesmíme zapomenout na produkty od Rufuse Teague. Tato značka vznikla z touhy jednoho muže po dobré grilovací omáčce. Postupně k omáčkám přidal i grilovací koření, kterým lze získat bohatší chuť samotného masa. V neposlední řadě tu jsou grilovací koření Meathead's, tyto omáčky a koření vznikly už před lety z jedné sousedské výzvy v Chicagu.

Základem většiny jídel je ale jednoduše sůl. U nás můžete vyzkoušet naši oblíbenou maldonskou mořskou sůl. Ta vyniká svou vločkovou strukturou, díky které perfektně funguje k dosolení už hotového jídla. Má ploché krystalky, které lehce křupnou, ale nejsou zároveň příliš tvrdé a v jídle tedy nevadí. V perfektní souhře zahraje společně s kvalitním kampotským pepřem třeba na dobrém hovězím steaku.

Dopřejte sobě i svým hostům něco neobvyklého. A kdyby Vám někdo řekl: „Když máš dobrý maso, koření nepotřebuješ.“. Tak poznáte, že s grilovacím kořením nikdy pořádně neexperimentoval. Pokud Vás zaujmou určité chutě z různých směsí, nebojte se grilovací koření i mezi sebou kombinovat.