
Grilovací koření


skladem
139 Kč

skladem
139 Kč

na dotaz
469 Kč

skladem
469 Kč

skladem
469 Kč

skladem
469 Kč

na dotaz
469 Kč

skladem
449 Kč

skladem
449 Kč

na dotaz
449 Kč

skladem
449 Kč

skladem
449 Kč

skladem
449 Kč

skladem
449 Kč

skladem
449 Kč

skladem
709 Kč
Grilovací koření
Nás grilování opravdu baví. A to znamená, že jsme přirozeně začali experimentovat i s různými chutěmi. Samozřejmě, dobrá grilovačka začíná u grillmastera, jeho grilu a výběru surovin. S chutí si ale nejvíce můžete hrát a experimentovat použitím různých směsí grilovacího koření. BBQ koření dokáže lehce doplnit různými tóny chutí Vaše maso nebo zeleninu. Tím nepřebijete vlastní charakter masa, ale získáte bohatší chuť. Tím svůj flák masa dokážete povznést na novou úroveň. Překvapte sebe i své hosty něčím novým.
Americká grilovací koření na pravé BBQ
Největší tradici, která přerostla až v řadu BBQ či barbecue soutěží a šampionátů, mají v USA. Po důkladném výběru těch nejlepších značek, přinášíme to nejlepší z chutí Ameriky. Vybere si u nás opravdu každý, ať už jste milovník pálivého, preferujete sladké tóny, více bylinek, nebo třeba chutě česneku. Nabízíme zároveň i koření v různých BBQ stylech, které historicky vznikly v různých částech USA.
Například nás opravdu baví směsi koření Killer Hogs. Tato značka vznikla z rukou bratří Reedů, což jsou několikanásobní američtí BBQ šampioni. Z americké Oklahomy zase přinášíme pečlivě testované chutě z kuchyně Kosmos Q. Svými nápaditými etiketami zaujmou BBQ směsi od značky Meat Church. Tyto grilovací koření jsou zkrátka tak dobré, až si zaslouží trošku uctívání. Nelze opomenout opravdovou americkou legendu Billa Arnolda a jeho značku Blues Hog. Tento BBQ šampion zdokonaloval své omáčky a koření už před více než 20 lety a populárních receptur se drží dodnes. Také nesmíme zapomenout na produkty od Rufuse Teague. Tato značka vznikla z touhy jednoho muže po dobré grilovací omáčce. Postupně k omáčkám přidal i grilovací koření, kterým lze získat bohatší chuť samotného masa. V neposlední řadě tu jsou grilovací koření Meathead's, tyto omáčky a koření vznikly už před lety z jedné sousedské výzvy v Chicagu.
Například nás opravdu baví směsi koření Killer Hogs. Tato značka vznikla z rukou bratří Reedů, což jsou několikanásobní američtí BBQ šampioni. Z americké Oklahomy zase přinášíme pečlivě testované chutě z kuchyně Kosmos Q. Svými nápaditými etiketami zaujmou BBQ směsi od značky Meat Church. Tyto grilovací koření jsou zkrátka tak dobré, až si zaslouží trošku uctívání. Nelze opomenout opravdovou americkou legendu Billa Arnolda a jeho značku Blues Hog. Tento BBQ šampion zdokonaloval své omáčky a koření už před více než 20 lety a populárních receptur se drží dodnes. Také nesmíme zapomenout na produkty od Rufuse Teague. Tato značka vznikla z touhy jednoho muže po dobré grilovací omáčce. Postupně k omáčkám přidal i grilovací koření, kterým lze získat bohatší chuť samotného masa. V neposlední řadě tu jsou grilovací koření Meathead's, tyto omáčky a koření vznikly už před lety z jedné sousedské výzvy v Chicagu.
Sůl a pepř jsou základ
Základem většiny jídel je ale jednoduše sůl a pepř. U nás můžete vyzkoušet naši oblíbenou maldonskou mořskou sůl. Ta vyniká svou vločkovou strukturou, díky které perfektně funguje k dosolení už hotového jídla. Má ploché krystalky, které lehce křupnou, ale nejsou zároveň příliš tvrdé a v jídle tedy nevadí. V perfektní souhře zahraje společně s kvalitním kampotským pepřem třeba na dobrém hovězím steaku. Jednoduchou sůl a pepř oceníte u výběrových kusů hovězího masa na steaky, pro maximální vychutnání chuti samotné suroviny.
Co je injektování masa?
Není nic horšího než suché maso. Jako pojistku na příští grilovačku můžete zkusit injektování směsí od Kosmos Q. Nastřikování masa se nejčastěji skloňuje při uzení, kdy se maso injektuje solným roztokem. U grilování větších kusů masa je tento způsob také velmi oblíbený, ale místo solného roztoku se injektuje speciální kořenící směsí smíchané s vodou nebo třeba vývarem.
Jak použít injektáž na marinování masa na gril?
Princip je jednoduchý, nastřikovačem masa vstřikujeme malé množství tekutiny přímo do svalu. Zapíchneme jehlu do masa, vstřikujeme a zároveň pomalu jehlu vysouváme z masa ven. Tak, aby se injektáž dostala do masa rovnoměrně. Takto postupujeme jedním směrem v řadách s mezerami širokými jako jsou mezery mezi vpichy, cca 5 cm. Vpichy vedeme podle tloušťky masa pod úhlem tak, aby se vstřikovaná tekutina dostala primárně doprostřed masa. Ruční nastřikování maso ochutí a dodá šťavnatost uvnitř velkého kusu masa. Je to perfektní způsob například na typický grilovaný brisket, pro který je stvořená injektáž Kosmos Q Original Beef. Povrch masa si nezapomeňte klasicky okořenit svým oblíbeným grilovacím kořením.
Dopřejte sobě i svým hostům něco neobvyklého. A kdyby Vám někdo řekl: „Když máš dobrý maso, koření nepotřebuješ.“. Tak poznáte, že s grilovacím kořením nikdy pořádně neexperimentoval. Pokud Vás zaujmou určité chutě z různých směsí, nebojte se grilovací koření i mezi sebou kombinovat.
A co použít jako perfektní koření na vepřové maso? Tady je těch možností hodně, ale za nás můžeme určitě doporučit oblíbený Killer Hogs The BBQ Rub.
Vybíráme z našich receptů
