Menu
0
Váš košík je prázdný

Kampotský pepř Pepper Field

Kampotský pepř Pepper Field

Kampotský pepř je dnes už známý po celém světě a není se čemu divit. Jeho unikátní a skvělá chuť je považována profesionálními kuchaři za tu nejlepší na světě. A když k tomu přidáte pečlivost a radost, s jakou ho firma Pepper field ve spolupráci s lokálními rodinnými farmami Kambodži pěstuje, sklízí a převáží k nám do České republiky, máte jeden skvělý a kvalitní produkt. Ke každému kvalitnímu jídlu je třeba i kvalitní koření, což u grilování platí obzvlášť. Proč se tedy omezovat běžným pepřem, když můžete Váš pokrm vyzdvihnout o úroveň výše tím nejlepším pepřem na světě?

Čerstvost pepře Pepper field je opravdu zaručena. U běžného pepře se Vám může stát to, že než se k Vám dostane, putuje přes mnoho překupníků třeba i několik měsíců, a to většinou v nevyhovujících podmínkách bez vakuace, kde i většinou zvětrává. Vy máte pak na stole pouze prázdnou pepřovou kuličku bez chuti. Kampotský pepř firma Pepper field vakuuje ihned po sklizni a poté ho rovnou dopraví do ČR, kde je balí až těsně před prodejem a Vy tak máte tak v ruce nejčerstvější pepř rovnou z plantáže.

A kvalita pepře na tom není jinak. Kampotský pepř roste v ideálním podnebí na jihu Kambodži v půdě, která je velmi bohatá na kvalitní živiny. Kuličky pepře tak mají dostatek čistě přírodního základu na to, aby kvalita a chuť byly opravdu výjimečné, což mimo jiné, díky vysokému obsahu piperinu, přináší i zdravotní benefity jako je zrychlení metabolismu, detoxikace organismu, prokrvuje sliznici i pomáhá uklidňovat různé bolesti. A aby toho nebylo málo, je Kampotský pepř díky své kvalitě i bezlepkový. Samotné kuličky pepře pak přebírají farmáři tradičně ručně a pinzetou přímo při sběru a u nás pak pepř projde špičkovým strojem s optickou mechanikou, kde se dočistí na 100 %.

Na výběr je pro Vás nachystáno hned několik druhů Kampotského pepře, a každý druh i v několika velikostech balení, vždy dle Vaší potřeby. Každý pepř má svojí jedinečnou barvu a chuť, hodí se tak lépe k jiným druhům pokrmů. Všechny druhy jsou ale stejně kvalitní, čerstvé a můžete si být jistí i tím, že Vám zachutná opravdu každý. Krom standartních pytlíků pepře si jej můžete zakoupit i ve stylových zkumavkách, které poslouží i jako hezký dárek. Ať už ale pytlík nebo zkumavka, všechny obsahují kvalitní, velké, tvrdé a šťavnaté kuličky.

Jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy pepře?

Černý kampotský pepř

Je asi tou nejlepší volbou, pokud si chcete poprvé vyzkoušet, jak kampotský pepř chutná. Má výraznou a bohatou chuť černého pepře a nejlépe se hodí především ke všem druhům steaků nebo také do omáček, polévek či třeba k těstovinám.

Červený kampotský pepř

Červený kampotský pepř má unikátní nasládlou chuť a je tak originálním přídavkem třeba do salátů nebo k rybám a dalším mořským plodům. Výborný je obecně do vegetariánské kuchyně a mimo jiné lze dobře použít i u dezertů.

Tmavě červený kampotský tmavě

Chuťově je velmi podobný červenému pepři, ale díky délce pěstování a pečlivosti selekce má více zdraví prospěšných látek a je takovým "výběrem z hroznů" u červeného pepře. Jedná se o vůbec ten nejvzácnější pepř z pepřových plantáží.

Bílý kampotský pepř

Bílý pepř se vytváří opatrným oloupáním kampotského černého pepře. Je méně intenzivní a méně štiplavý a má jemnou krémovou chuť podobnou muškátovému oříšku. Lze použít poměrně univerzálně ke všem druhům masa, k mořským plodům i salátům.