Kukuřice na grilu s limetkou a jemným chilli
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
1/5
Postup
přímé grilování
Grilování kukuřice je velmi jednoduchá záležitost, kterou zvládnete během 15 minut. Doporučujeme koupit již předvařenou kukuřici, vše potom půjde rychleji.
Ingredience
- 4 kukuřice - očištěné, bez listů
- 1 limetka
- Maldonská sůl
- 4 lžíce olivového oleje
- Lžička soli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého chilli
Příprava kukuřice v kuchyni
- V misce smíchejte všechny přísady na chilli olej.
- Celé kukuřice lehce potřete dokola připraveným olejem.
Grilování kukuřice
- Připravte gril na přímé grilování a cca 200-220 °C.
- Na dobře rozžhavený grilovací rošt vyskládejte kukuřice.
- Grilovat budeme cca 10-15 minut s občasným otočením - tak, aby se kukuřice ze všech stran zlehka opekla a aby jednotlivá zrnka změkla.
- Během poslední minutky na grilu kukuřici ještě jednou potřete olejem.
- Kukuřici vytáhněte z grilu a každou kukuřici pokapejte čtvrtkou limetky. Nakonec zlehka posypejte maldonskou solí a můžete podávat.