Menu
0
Váš košík je prázdný

Plněná kuřecí prsa na grilu

Doba přípravy
do 30 min
Složitost
2/5
Postup
přímé grilování
V tomto receptu si ukážeme, jak na grilu udělat parádní kuřecí prsa. Ať už si budete chtít jako my udělat plněná prsa nebo normální neplněná, postup na grilu je v podstatě stejný.

Ingredience

  • 4 kuřecí prsíčka
  • Pár snítků tymiánu
  • Snítka rozmarýnu
  • Sušená rajčata nakládaná v oleji - přibližně 4 lžíce
  • 12 černých oliv
  • 75 g sýru feta
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
My si zde ukážeme recept, kdy kuřecí prsa budeme plnit sýrem feta, sušenými rajčaty a olivami. Úplně stejně je ale můžete naplnit třeba mozzarellou a sušenými rajčaty. Celý postup na grilovaná kuřecí prsa bude vypadat stejně. Mimochodem, když prsa takto pěkně naplníte, máte větší jistotu, že maso nevysušíte a jídlo zůstane pěkně šťavnaté.

Příprava v kuchyni

  1. Bylinky (tymián a rozmarýn) rukou otrhejte ze stonků a lístky nasekejte na jemno.
  2. Nakrájejte nadrobno další ingredience - sušená rajčata, černé olivy a sýr feta (ten stačí rozdrolit).
  3. Promíchejte dobře v míse bylinky i další ingredience a přidejte tři lžíce olivového oleje a osolte a opepřete dle chuti.
  4. Jak připravit kuřecí prsa na gril - prsa nepotřebují žádnou speciální přípravu, jen v našem případě je před umístěním na gril naplníme nachystanou směsí. V prsou proto z boku vyřízněte jedním řezem kapsu a naplňte připravenou směsí. Prsa tak samozřejmě trochu nabudou na objemu a zkuste nadívat směsí co nejhlouběji, aby nám při grilování z masa sýr nevytekl (nebo aspoň v co nejmenší míře).
  5. Pro ještě lepší chuť můžete na kuřecí prsa zvenku použít nějakou již připravenou kořenící směs - třeba toto grilovací koření Meathead's Tuscan Herb Poultry. Konkrétně pro tento recept to nutné není, ale grilovací koření obecně vždy vyzdvihne grilované kuřecí maso výš :)
Plněná kuřecí prsa na grilu - příprava v kuchyniPlněná kuřecí prsa na grilu - otáčení na grilu

Grilování kuřecích prsou

  1. Gril připravte na přímé grilování přibližně o teplotě 180 °C a nechte rošt rozpálit.
  2. Umístěte maso na grilovací rošt a grilujte cca 15 minut. Přibližně v polovině grilování maso otočte.
  3. Kdy můžu kuřecí prsa na grilu otočit? Otočit můžete ve chvíli, kdy se maso samo pustí od roštu. Maso byste od roštu určitě neměli tahat nebo odtrhávat. Jakmile je maso připraveno, uvolní se od roštu samo. Pokud negrilujete na žádnou extra vysokou teplotu, maso se tímto způsobem ani nepřipeče.
  4. Jak poznáte, kdy je kuřecí maso hotové? V podstatě jsou dva způsoby. Buď pomocí teploměru do masa, přičemž kuřecí prsa by měla v nejsilnější části uprostřed překročit teplotu 75 °C. Druhá možnost je maso naříznout a podívat se, jestli je už uprostřed udělané. Kuřecí maso nesmí být nijak narůžovělé ani uprostřed.
Tak a máme hotovo! Kuřecí prsa můžete podávat třeba s grilovanou zeleninou a pečeným bramborem. Můžete kouknout třeba na náš recept na luxusní grilované brambory na způsob Hasselback.

Přejeme dobrou chuť :)
Plněná kuřecí prsa na grilu - hotovéPlněná kuřecí prsa na grilu - na talíři

Vhodné vybavení k přípravě receptu

Krájecí prkénko WeberKrájecí prkénko Weber
skladem
949 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč
Krájecí prkénko WeberKrájecí prkénko Weber
skladem
949 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč
Krájecí prkénko WeberKrájecí prkénko Weber
skladem
949 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč
Krájecí prkénko WeberKrájecí prkénko Weber
skladem
949 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč
Krájecí prkénko WeberKrájecí prkénko Weber
skladem
949 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč
Krájecí prkénko WeberKrájecí prkénko Weber
skladem
949 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč
Krájecí prkénko WeberKrájecí prkénko Weber
skladem
949 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč