Oficiální prodejce WeberKompletní sortiment Weber máme na našem skladě v Česku i naší kamenné prodejněPřednosti značky Weber
Plancha grily Weber Slate
Plancha gril Weber Slate GP, 43 cm
dodání během února
9 799 Kč
Plancha gril Weber Slate GPD, 76 cm
dodání během února
24 990 Kč
Ochranný obal Premium - Slate GP 43 cm
skladem
1 329 Kč
Ochranný obal Premium - Slate GP 43 cm Stand
na dotaz
1 759 Kč
Cestovní taška Weber pro Slate GP 43 cm
na dotaz
1 899 Kč
Ochranný obal Premium - Slate GPD 76 cm
skladem
2 659 Kč
Dvouúrovňový ohřívací rošt pro Weber Slate GPD 76 cm
skladem
1 329 Kč
Plancha grily Weber Slate
Plancha grily představují nejnovější způsob grilování. Historie grilování začínala s grily na dřevěné uhlí, pokračovala přes plynové grily a elektrické grily a nedávno k nim přibyly ještě moderní peletové grily. Plancha grily jsou v tomto ohledu nejnovější přírůstek.
V podstatě se jedná o plynové grily s litinovou deskou. Plancha grily mají nad plynovými hořáky umístěnu velkou litinovou rovnou desku, která se rovnoměrně rozpálí po celé ploše od okraje k okraji a to až na 260 °C. Využijete tak naplno celou grilovací plochu a můžete připravit i skutečně velké množství jídla pro větší počet hostů.
A co všechno zvládnou tyto grily s planchou ugrilovat? Záleží hlavně na Vaší fantazii :) Gril plancha zvládne vše od krásně dohněda opečených palačinek a vajíček na snídani, přes křupavé smash burgery, slaninu a burrita na oběd, až po luxusní stir fry a smaženou rýži na večeři. Obecně plynové grily s litinovým plátem umožňují grilovat širší paletu potravin. Třeba smažená zelenina by na klasickém grilovacím roštu samozřejmě udělat nešla, tady Vám naopak roštem nic nepropadne a zároveň dokážete vše dokonale promíchat.
Velkou výhodu mají tyto grily s deskou také ve velmi snadném způsobu čištění. Díky pevné desce se totiž nedostává nic pod ni, na hořáky či pod ně na dno grilovací vany. V podstatě stačí očistit litinovou desku (neboli griddle) samotnou a tím je údržba prakticky u konce. Po každém grilování nechte grilovací desku 5 minut vychladnout. Poté pomocí kovové škrabky seškrábněte zbytky jídla a mastnotu do nachystané dírky v rožku planchy. Případné více připečené věci můžete odmočit, jen po čištění vždy planchu utřete dosucha papírovým ubrouskem.
Z rohové dírky v litinové desce všechny nečistoty stíkají přímo do vyměnitelné hliníkové misky pod grilem. Tu můžete po grilování vždy buď vyčistit nebo rovnou vyměnit, dostanete se k ní snadno z přední strany. Plancha grily plynové mají tak snad nejjednodušší údržbu ze všech grilů vůbec. Stačí jen seškrábnout nečistoty z desky a máte v podstatě hotovo. Třeba u plynových nebo peletových grilů je toho na čištění výrazně více.
Co se konstrukce týče, základem je samozřejmě pro tyto grily Weber deska z porcelánem smaltované litiny. Je odolná proti rzi a díky porcelánem smaltovanému povrchu je z výroby nepřilnavá. Nicméně pokud Vám po čase přijde, že se jídlo k planche přichytává víc než dříve, může být vhodné vytvořit na litině patinu. Patina vytváří nepřilnavou vrstvu a také pomáhá chránit planchu před rzí. Vytvoření patiny je velmi jednoduché a můžete postupovat podle našeho návodu v článku Jak pečovat o litinu. Plancha je posazená v grilovací vaně s poklopem z porcelánem smaltované oceli.
V podstatě se jedná o plynové grily s litinovou deskou. Plancha grily mají nad plynovými hořáky umístěnu velkou litinovou rovnou desku, která se rovnoměrně rozpálí po celé ploše od okraje k okraji a to až na 260 °C. Využijete tak naplno celou grilovací plochu a můžete připravit i skutečně velké množství jídla pro větší počet hostů.
A co všechno zvládnou tyto grily s planchou ugrilovat? Záleží hlavně na Vaší fantazii :) Gril plancha zvládne vše od krásně dohněda opečených palačinek a vajíček na snídani, přes křupavé smash burgery, slaninu a burrita na oběd, až po luxusní stir fry a smaženou rýži na večeři. Obecně plynové grily s litinovým plátem umožňují grilovat širší paletu potravin. Třeba smažená zelenina by na klasickém grilovacím roštu samozřejmě udělat nešla, tady Vám naopak roštem nic nepropadne a zároveň dokážete vše dokonale promíchat.
Velkou výhodu mají tyto grily s deskou také ve velmi snadném způsobu čištění. Díky pevné desce se totiž nedostává nic pod ni, na hořáky či pod ně na dno grilovací vany. V podstatě stačí očistit litinovou desku (neboli griddle) samotnou a tím je údržba prakticky u konce. Po každém grilování nechte grilovací desku 5 minut vychladnout. Poté pomocí kovové škrabky seškrábněte zbytky jídla a mastnotu do nachystané dírky v rožku planchy. Případné více připečené věci můžete odmočit, jen po čištění vždy planchu utřete dosucha papírovým ubrouskem.
Z rohové dírky v litinové desce všechny nečistoty stíkají přímo do vyměnitelné hliníkové misky pod grilem. Tu můžete po grilování vždy buď vyčistit nebo rovnou vyměnit, dostanete se k ní snadno z přední strany. Plancha grily plynové mají tak snad nejjednodušší údržbu ze všech grilů vůbec. Stačí jen seškrábnout nečistoty z desky a máte v podstatě hotovo. Třeba u plynových nebo peletových grilů je toho na čištění výrazně více.
Co se konstrukce týče, základem je samozřejmě pro tyto grily Weber deska z porcelánem smaltované litiny. Je odolná proti rzi a díky porcelánem smaltovanému povrchu je z výroby nepřilnavá. Nicméně pokud Vám po čase přijde, že se jídlo k planche přichytává víc než dříve, může být vhodné vytvořit na litině patinu. Patina vytváří nepřilnavou vrstvu a také pomáhá chránit planchu před rzí. Vytvoření patiny je velmi jednoduché a můžete postupovat podle našeho návodu v článku Jak pečovat o litinu. Plancha je posazená v grilovací vaně s poklopem z porcelánem smaltované oceli.