Menu
0
Váš košík je prázdný

Grilovaný Hermelín s brusinkami

Doba přípravy
do 30 min
Složitost
1/5
Postup
nepřímé grilování
Abychom se masa nepřejedli, ukážeme si, jak ugrilovat opravdovou klasiku - Hermelín s brusinkami. Velice jednoduchý, ale přesto lahodný recept pro každého!

Ingredience

  • Hermelín, nekořeněný
  • 2 čajové lžičky Vašeho oblíbeného grilovacího koření, v podstatě můžete použít jakékoliv dle chuti
  • 50-100 g brusinek nebo brusinkové omáčku s celými kousky
  • tymián
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Hermelín na grilu je snad opravdu ten úplně nejjednodušší grilovací recept :) Každopádně i na něj se nás naši zákazníci občas ptají a je pravda, že i u něj určitě je pár dobrých dotazů na zodpovězení.

A mimochodem - úplně stejně jde tento recept použít pro Camembert na gril. Hermelín je v podstatě, když to hodně zjednodušíme, česká napodobenina francouzského Camembertu. Což vůbec nemyslíme nijak špatně, hermelín máme moc rádi na grilu, nakládaný i jen tak k chlebu. Každopádně pokud budete dělat Camembert, postup bude úplně stejný, tyto sýry se totiž na grilu chovají úplně stejně.

Kuchyňská příprava hermelínu na gril:

  1. Do misky si připravíme marinádu - smícháme olej s grilovacím kořením, případně přidáme sůl a pepř (pokud již není v koření samotném).
  2. Připravíme si hermelín - rozbalíme jej z alobalu, ve kterém jsme jej zakoupili. Důkladně a poctivě sýr ze všech stran potřeme marinádou. Namarinovaný hermelín zabalíme zpět do alobalu.
  3. Můžeme hermelín grilovat v původním alobalu? Ano, můžete jej grilovat v tom alobalu, v jakém jste jej zakoupili a není potřeba dávat alobal nový.
  4. Brusinky si nachystáme ke grilu. Pokud máme sušené, necháme 20 minut odstát ve vodě.

Grilování hermelínu:

Grilovaný hermelín se salátem
  1. Připravte gril na nepřímé grilování a rozžhavte cca na 180 °C.
  2. My hermelín nejraději grilujeme na nějaké keramické desce či litinové pánvi, rovnou vedle grilované zeleniny. Ale není to jediná možnost.
  3. Může se hermelín grilovat na roštu? Ano, můžete jej dělat přímo na grilovacím roštu - samozřejmě pokud jej máte v alobalu :) Jinak by se mohl k roštu příliš přichytit, roztrhnout a vytéct dolů. 
  4. Sýr vložíme do grilu.
  5. Pod zavřeným poklopem grilujeme cca 15 minut.
  6. Jak poznáme, že je hermelín hotový? Jednoduše tak, že dostatečně změkne. Nic jiného speciálního se s ním dít nebude.
  7. Vytáhneme sýr z grilu. Jakmile trošku schladne, vybalíme jej z alobalu, položíme na něj trošku brusinek a máme hotovo.
  8. Servírujeme například s pečeným braborem, s grilovanou zeleninou nebo v létě v horku s dobrým čerstvým salátem.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Grilovaný hermelín s masemGrilovaný hermelín s grilovanou zeleninou

Vhodné vybavení k přípravě receptu