Menu
0
Váš košík je prázdný

Grilovaný Hermelín s brusinkami

Doba přípravy
do 30 min
Složitost
1/5
Postup
nepřímé grilování
Abychom se masa nepřejedli, ukážeme si, jak ugrilovat opravdovou klasiku - Hermelín s brusinkami. Velice jednoduchý, ale o to lahodnější recept pro každého!

Ingredience

Počet porcí: 1

(pro 4 osoby)

  • 4 hermelíny, nekořeněné
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 150-200 g brusinek nebo brusinkovou omáčku s celými kousky
  • tymián
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Kuchyňská příprava:

  1. Do misky si připravíme marinádu.
  2. Natrháme tymián a přidáme ho do misky s olejem, grilovacím kořením, solí a pepřem. Promícháme.
  3. Nachystáme si z dvou vrstev alobalu "vaničky" tak, aby sýr nebyl po zabalení vidět, ale horní strana alobalu se dala na posledních 5 minut grilování rozdělat. 
  4. Sýry potřeme marinádou lehce ze všech stran, pak vložíme do alobalu.
  5. Brusinky si nachystáme ke grilu, pokud máme sušené, necháme 20 minut odstát ve vodě.

Příprava na grilu:

  1. Připravte gril na nepřímé grilování. Rozžhavíme na vysokou teplotu.
  2. Sýry vložíme na rozpálenou keramickou nebo litinovou desku, aby nám sýr neroztekl do grilu :)
  3. Pod zavřeným poklopem grilujeme 15-20 minut.
  4. Po 20 minutách opatrně rozbalíme alobal tak, aby byla vidět pouze horní vrstva sýru. Ostrým nožem lehce sýr nařízneme do tvaru X a do otvoru vložíme 1-2 lžičky brusinek či brusinkové omáčky.
  5. Grilujeme pod zavřeným poklopem dalších 10 minut a poté servírujeme s oblíbeným pečivem.

Přejeme Vám dobrou chuť!