Menu
0
Váš košík je prázdný
Oficiální prodejce WeberOficiální prodejce WeberKompletní sortiment Weber máme na našem skladě v Česku i naší kamenné prodejněPřednosti značky Weber

Kuchyňské nože Weber

Profi kuchyňské nože Weber Vám mohou výrazně usnadnit práci. Ať už tím, že si déle udrží svoji ostrost, nebo jednoduše tím, že se Vám s nimi bude v kuchyni u prkénka lépe pracovat díky ergonomičtěji tvarovanému madlu i vyváženější hmotnosti. A nelze zapomínat ani na to, že obecně vaření je větší zábava, když k němu máte výbavu, která Vám dělá radost. Ono sice steak nakonec taky nakrájíte obyčejným nožem za pár korun ze supermarketu, ale když k nakrájení masa máte krásný, profesionální nůž pro kuchaře, pocit budete mít úplně jiný :)

Všechny profesionální nože pro kuchaře Weber jsou vyrobeny z kvalitní německé nerezové oceli a z tohoto materiálu je vždy zhotovena jak čepel, tak rukojeť. Jedná se o designové vybavení do kuchyně i ke grilu, které se především bude velmi snadno udržovat a zajistí dlouhou životnost.

Druhy kuchyňských nožů

Nejpraktičtější nůž do kuchyně je klasický kuchařský nůž. Jedná se ze všech druhů o nejuniverzálnějšího pomocníka a tento nůž by skutečně neměl chybět žádnému dobrému kuchaři. Všechny ostatní druhy jsou v podstatě nadstavba určená pro nějaké konkrétní použití. Rozdíly mezi nimi jsou ve velikosti, tvaru čepele a ostří. Když budete pro daný účel používat ten správný nůž, dosáhnete těch nejlepších výsledků a to co nejpohodlněji.

Kuchařský nůž

Nepostradatelná výbava každého kuchaře, nejen profesionálů. Je to nůž na maso, ale i na mořské plody, na zeleninu nebo na jemné nasekání lístků bylinek i česneku. Prostě univerzální pomocník v kuchyni.

Porcovací nůž a tranžírovací sada

Tento nůž je charakteristický dlouhou a úzkou čepelí, která má při krájení nízký odpor a přilnavost. Je proto vhodný pro porcování masa či ryb pod úhlem. Společně s vidlicí na maso tvoří tranžírovací sadu.

Nůž na chleba

Nůž na chleba a pečivo obecně má dlouhou zoubkovanou čepel. Vhodný je kromě pečiva také na velkou zeleninu nebo ovoce - třeba na krájení ananasu.

Nůž na zeleninu

Nůž s relativně rovnou čepelí umožňuje rovnoměrné krájení zeleniny a dalších surovin na tenké plátky. Vhodný je i na sekání a krájení bylinek.

Okrajovací nůž či nůž na bylinky

Lehký a malý nožík stvořený především na okrajování a loupání ovoce a zeleniny a různé menší krájení.

Jaké existuje příslušenství k nožům?

Práci s noži Vám často usnadní také velké vidlice na maso, které slouží k udržení masa na místě během řezání či krájení pod úhlem. Ideální je použití v kombinaci s porcovacím nožem a společně je to tranžírovací sada.

Nepostradatelnou součástí Vaší výbavy v kuchyni musí být také kvalitní krájecí prkénka. Doporučujeme používat prkénka umělohmotná nebo dřevěná, oba tyto materiály šetří ostří nože a pomáhají udržet dlouhodobější ostrost. Doporučujeme také pravidelně používat ocílky na nože pro obnovení ostrosti.

Jak o kuchyňské nože pečovat?

V ideálním případě byste měli nůž pravidelně (úplně nejlépe před každým použitím) přejet ocílkou na broušení. Ocílkou nože ošetříte a nabrousíte, ale odstraníte pouze malé otřepy a hrboly na ostří. Nejedná se proto o broušení nože, které provede profesionální brusič či bruska. Skutečné nabroušení nože doporučujeme provést alespoň jednou ročně, ale záleží samozřejmě na četnosti používání nože.

Nože obecně nedoporučujeme používat na krájení kostí nebo mražených potravin, zbytečně si je tím tupíte.

Lze kuchyňské nože dát do myčky?

Všechny kuchyňské nože doporučujeme mýt ručně, nejsou vhodné pro mytí v myčce. Čistící prostředky používané v myčce mohou přispět k rychlejšímu otupění ostří nože a na nakterých druzích nožů mohou i vytvářet rez a nože tak úplně zničit.