
Sůl a pepř


skladem
99 Kč

skladem
129 Kč

skladem
139 Kč

skladem
199 Kč

skladem
199 Kč

skladem
279 Kč

skladem
299 Kč

skladem
399 Kč

skladem
359 Kč

skladem
499 Kč

skladem
529 Kč

do 7 dnů u Vás
1 999 Kč
Sůl a pepř
Kvalitní sůl a pepř jsou základem většiny jídel, ať už vaříte doma nebo grilujete s přáteli na zahradě. Vytvářejí základní rovnováhu chutí jídel, ale zároveň nepotlačí původní přirozenou chuť kvalitních surovin. Sůl zintenzivňuje chutě a pomáhá zvýraznit přirozenou chuť masa, zeleniny, omáček ale i sladkého. Pepř naopak dodává jemnou ostrost a hloubku pokrmu.
V naší nabídce najdete námi pečlivě vybranou sůl, kterou jsme sami vyzkoušeli a hodí se jak ke grilování, tak i do kuchyně. Není totiž sůl jako sůl. U soli záleží na její struktuře i původu, který ovlivňuje obsah dalších minerálů a tím i chuť. Mořská vločková sůl obsahuje další přírodní minerály a díky své struktuře plochých krystalků, které nejsou tvrdé, se hodí na finální dochucení hotového jídla. Mezi ně patří solný květ nebo i Maldonská sůl. Hrubozrnná krystalická sůl se zase používá zejména v mlýncích na sůl pro ochucení jídel přímo při vaření, tak aby se krystalky rozpustily. Hrubozrnná sůl může být mořská nebo kamenná, jako oblíbená Himálajská sůl, která je vyhledávána pro svůj obsah minerálů.
U pepře vše závisí na čerstvosti, sběru a jeho kvalitě dané zejména místem a péčí o rostliny. Barva pepře, ať už je černý, červený, zelený nebo bílý, je dána metodou zpracování nebo časem sběru a zralostí plodů. Všechny pepře totiž pocházejí ze stejné rostliny - pepřovníku černého. Díky vysoké kvalitě a péči jsme si vybrali Kampotský pepř z Kambodži.
V naší nabídce najdete námi pečlivě vybranou sůl, kterou jsme sami vyzkoušeli a hodí se jak ke grilování, tak i do kuchyně. Není totiž sůl jako sůl. U soli záleží na její struktuře i původu, který ovlivňuje obsah dalších minerálů a tím i chuť. Mořská vločková sůl obsahuje další přírodní minerály a díky své struktuře plochých krystalků, které nejsou tvrdé, se hodí na finální dochucení hotového jídla. Mezi ně patří solný květ nebo i Maldonská sůl. Hrubozrnná krystalická sůl se zase používá zejména v mlýncích na sůl pro ochucení jídel přímo při vaření, tak aby se krystalky rozpustily. Hrubozrnná sůl může být mořská nebo kamenná, jako oblíbená Himálajská sůl, která je vyhledávána pro svůj obsah minerálů.
U pepře vše závisí na čerstvosti, sběru a jeho kvalitě dané zejména místem a péčí o rostliny. Barva pepře, ať už je černý, červený, zelený nebo bílý, je dána metodou zpracování nebo časem sběru a zralostí plodů. Všechny pepře totiž pocházejí ze stejné rostliny - pepřovníku černého. Díky vysoké kvalitě a péči jsme si vybrali Kampotský pepř z Kambodži.
Vybíráme z našich receptů
