Menu
0
Váš košík je prázdný

Slaný italský závin na grilu

Doba přípravy
do 60 min
Složitost
2/5
Postup
nepřímé grilování
Velmi jednoduchý a rychlý slaný závin poskládaný z parmské šunky, mozzarelly, bazalky a pesta. Perfektní předkrm nebo snack na větší grilovací akci.

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • 60 g sýru Philadelphia
  • 1 lžíce červeného pesta
  • 100 g parmské šunky
  • 2 mozzarelly
  • 1 vejce na potření
  • bazalka - malý svazek

Příprava v kuchyni

  1. Rozbalíme těsto.
  2. Na rozválený plát listového těsta natřeme tenkou vrstvu sýru a lehce potřeme červeným pestem.
  3. Poskládáme na sebe plátky parmské šunky, bazalku a nakonec na plátky nakrájenou mozzarellu.
  4. Opatrně závin zatočíme tak, abychom měli konec těsta na spodu. Konce těsta podložíme také dospod, aby nedošlo k vytékání směsi ze závinu.
Slaný italský závin - příprava v kuchyniSlaný italský závin - ingredience

Grilování závinu

  1. Připravíme gril na nepřímé grilování a přibližně 180 °C.
  2. Závin budeme grilovat na nějaké keramické grilovací desce nebo na nerezovém košíku. Pod závin ještě dáme pečící papír, aby se nám k podkladu nepřipekl.
  3. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do připraveného grilu.
  4. Pečeme na nepřímém žáru přibližně 30 minut - nebo dokud závin nechytne pěknou barvu.
A to je vše, máme hotovo :) Přejeme Vám dobrou chuť!
Slaný italský závin - na griluSlaný italský závin - hotový

Vhodné vybavení k přípravě receptu