Slaný italský závin na grilu
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
2/5
Postup
nepřímé grilování
Velmi jednoduchý a rychlý slaný závin poskládaný z parmské šunky, mozzarelly, bazalky a pesta. Perfektní předkrm nebo snack na větší grilovací akci.
Ingredience
- 1 listové těsto
- 60 g sýru Philadelphia
- 1 lžíce červeného pesta
- 100 g parmské šunky
- 2 mozzarelly
- 1 vejce na potření
- bazalka - malý svazek
Příprava v kuchyni
- Rozbalíme těsto.
- Na rozválený plát listového těsta natřeme tenkou vrstvu sýru a lehce potřeme červeným pestem.
- Poskládáme na sebe plátky parmské šunky, bazalku a nakonec na plátky nakrájenou mozzarellu.
- Opatrně závin zatočíme tak, abychom měli konec těsta na spodu. Konce těsta podložíme také dospod, aby nedošlo k vytékání směsi ze závinu.
![Slaný italský závin - příprava v kuchyni Slaný italský závin - příprava v kuchyni](/files/ckeditor/Recepty/Slan%C3%BD_z%C3%A1vin/Slan%C3%BD_italsk%C3%BD_z%C3%A1vin_-_p%C5%99%C3%ADprava_v_kuchyni.jpg)
![Slaný italský závin - ingredience Slaný italský závin - ingredience](/files/ckeditor//Recepty/Slan%C3%BD_z%C3%A1vin/Slan%C3%BD_italsk%C3%BD_z%C3%A1vin_-_ingredience.jpg)
Grilování závinu
- Připravíme gril na nepřímé grilování a přibližně 180 °C.
- Závin budeme grilovat na nějaké keramické grilovací desce nebo na nerezovém košíku. Pod závin ještě dáme pečící papír, aby se nám k podkladu nepřipekl.
- Závin potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do připraveného grilu.
- Pečeme na nepřímém žáru přibližně 30 minut - nebo dokud závin nechytne pěknou barvu.
![Slaný italský závin - na grilu Slaný italský závin - na grilu](/files/ckeditor//Recepty/Slan%C3%BD_z%C3%A1vin/Slan%C3%BD_italsk%C3%BD_z%C3%A1vin_-_na_grilu.jpg)
![Slaný italský závin - hotový Slaný italský závin - hotový](/files/ckeditor//Recepty/Slan%C3%BD_z%C3%A1vin/Slan%C3%BD_italsk%C3%BD_z%C3%A1vin_-_hotov%C3%BD.jpg)