Menu
0
Váš košík je prázdný

Hasselback pečené brambory na grilu

Doba přípravy
do 60 min
Složitost
1/5
Postup
nepřímé grilování
Náš oblíbený způsob, jak na grilu udělat dokonalé pečené brambory. Vyzkoušejte, možná to budou ty nejlepší pečené brambory, jaké jste kdy jedli :)

Ingredience

Příprava v kuchyni

Hasselback pečené brambory na grilu - na začátkuHasselback pečené brambory na grilu - v misce
  1. Brambory omyjte a osušte.
  2. Do brambor je nyní potřeba udělat z jedné strany zářezy - řez zastavte vždy těsně před úplným rozkrojením. Chceme, aby plátky zůstaly dole spojené a brambora se nám nerozpadla. Jeden plátek řežte silný cca do půl centimetru, ne tlustší.
  3. Tip - bramboru vložte mezi dvě vyvýšené podložky tak, abyste, až budete řezat, bramboru neprořízli celou. U nás to děláme tak, že bramboru položíme na krájecí prkénko a z obou stran dáme nějaké zarážky - dobře fungují dřevěná udící prkénka nebo bambusové špízy. Použít ale samozřejmě můžete cokoliv podobného z kuchyně. Při řezání se pak nůž zastaví u těchto zarážek a bramboru neprořízne celou. Vše je pak rychlejší, snadnější, přesnější :)
  4. Brambory položte na keramickou grilovací pánev nebo do hliníkové miskyPokropte je olivovým olejem, osolte a opepřete.

Grilování brambor

Hasselback pečené brambory na grilu - v misce zblízkaHasselback pečené brambory na grilu
  1. Připravte gril na nepřímý žár o teplotě přibližně 200 °C.
  2. Vložte do grilu pánev/misku s bramborami a pečte přibližně hodinu - nebo dokud nejsou brambory uprostřed měkké a na povrchu opečené.
  3. Vytáhněte brambory z grilu, nechte krátce odpočívat na pokojové teplotě a ideálně posypte maldonskou mořskou solí.
Přejeme Vám dobrou chuť! :)
Hasselback pečené brambory na grilu - připravené před servírovánímHasselback pečené brambory na grilu - na talíři

Vhodné vybavení k přípravě receptu