
Ocílky na broušení nožů


skladem
1 951 Kč

do 7 dnů u Vás
3 023 Kč

do 7 dnů u Vás
1 951 Kč

do 7 dnů u Vás
2 406 Kč

do 7 dnů u Vás
1 951 Kč
Ocílky na broušení nožů
Všechny ocílky na broušení nožů Forged mají povrch s kvalitní diamantovou brusnou vrstvou, která Vám pomůže naostřit jakýkoli Váš kuchyňský nůž. Pomocí ocílky můžete nůž ošetřit a odstranit malé otřepy a hrboly na ostří nože, tím je poté nůž ostřejší.
Ocílka ale nedokáže nahradit přímo nabroušení u profesionálního brusiče. Nože doporučujeme přetáhnout ocílkou pravidelně, tak má péče o nože největší efekt. Ostření čepele profesionálním brusičem je doporučeno provádět tak jednou ročně, ale záleží samozřejmě na tom, jak často nůž používáte, co všechno jím krájíte, jaká krájecí prkénka používáte a podobně.
Nože obecně nedoporučujeme používat na krájení kostí nebo mražených potravin, zbytečně si je tím tupíte.
Ocílka ale nedokáže nahradit přímo nabroušení u profesionálního brusiče. Nože doporučujeme přetáhnout ocílkou pravidelně, tak má péče o nože největší efekt. Ostření čepele profesionálním brusičem je doporučeno provádět tak jednou ročně, ale záleží samozřejmě na tom, jak často nůž používáte, co všechno jím krájíte, jaká krájecí prkénka používáte a podobně.
Jak o kuchyňské nože pečovat?
V ideálním případě byste měli nůž pravidelně (úplně nejlépe před každým použitím) přejet ocílkou na broušení. Ocílkou nože ošetříte a nabrousíte, ale odstraníte pouze malé otřepy a hrboly na ostří. Nejedná se proto o broušení nože, které provede profesionální brusič či bruska. Skutečné nabroušení nože doporučujeme provést alespoň jednou ročně, ale záleží samozřejmě na četnosti používání nože.Nože obecně nedoporučujeme používat na krájení kostí nebo mražených potravin, zbytečně si je tím tupíte.