Menu
0
Váš košík je prázdný
Profesionální kuchyňské nože ForgedProfesionální kuchyňské nože ForgedRučně kované kuchyňské nože z prvotřídní japonské oceli, které nadchnou.Všechny nože Forged
Forged Katai - ocílka diamond 26 cmForged Katai - ocílka diamond 26 cm
do 7 dnů u Vás
3 023 Kč
Forged Sebra - ocílka diamond 26 cmForged Sebra - ocílka diamond 26 cm
do 7 dnů u Vás
1 951 Kč
Forged VG10 - ocílka diamond 26 cmForged VG10 - ocílka diamond 26 cm
do 7 dnů u Vás
2 406 Kč

Ocílky na broušení nožů

Všechny ocílky na broušení nožů Forged mají povrch s kvalitní diamantovou brusnou vrstvou, která Vám pomůže naostřit jakýkoli Váš kuchyňský nůž. Pomocí ocílky můžete nůž ošetřit a odstranit malé otřepy a hrboly na ostří nože, tím je poté nůž ostřejší.

Ocílka ale nedokáže nahradit přímo nabroušení u profesionálního brusiče. Nože doporučujeme přetáhnout ocílkou pravidelně, tak má péče o nože největší efekt. Ostření čepele profesionálním brusičem je doporučeno provádět tak jednou ročně, ale záleží samozřejmě na tom, jak často nůž používáte, co všechno jím krájíte, jaká krájecí prkénka používáte a podobně.

Jak o kuchyňské nože pečovat?

V ideálním případě byste měli nůž pravidelně (úplně nejlépe před každým použitím) přejet ocílkou na broušení. Ocílkou nože ošetříte a nabrousíte, ale odstraníte pouze malé otřepy a hrboly na ostří. Nejedná se proto o broušení nože, které provede profesionální brusič či bruska. Skutečné nabroušení nože doporučujeme provést alespoň jednou ročně, ale záleží samozřejmě na četnosti používání nože.

Nože obecně nedoporučujeme používat na krájení kostí nebo mražených potravin, zbytečně si je tím tupíte.