Hovězí flank, Namibia
Hovězí flank, Namibia
Potřebujete poradit? Jsme tu pro Vás!
Oficiální prodejce Weber
Hovězí flank, Namibia
Flank steak, nebo taky česky hovězí pupek, je dlouhý a plochý libový plátek masa ze spodních břišních svalů zvířete. Výborně se hodí ke grilování, využít jej lze i k mnoha dalším úpravám.
Namibie Vás překvapí, tím jsme si jisti. Protože to můžeme potvrdit z vlastní zkušenosti :) V poslední době ve světě i u nás stoupá obliba nakupování hovězího masa z Namibie. Má zejména výborný poměr cena/kvalita a za nás je rozhodně srovnatelné s masem z Jižní Ameriky.
Náš doporučený způsob přípravy - flank celý dáme na gril a až po ugrilování jej filírujeme a podáváme nařezaný na plátky. U nás na kurzech grilování tomuto druhu masa říkáme "rodinný" steak. Má totiž v jednotlivých svých částech trošku rozdílnou výšku a na krajích se tak propeče víc než v prostřední části. Díky tomu si z nafilírovaného masa může každý vybrat to pro sebe nejlépe propečené - rare, medium, well done.
Maso se snažíme držet na prodejně neustále skladem, ale nebývá to úplně 100% pravidlo. Proto pokud chcete mít jistotu, že na Vás maso u nás na prodejně bude čekat, doporučujeme si ho objednat alespoň 4 pracovní dny předem. Maso na eshopu je určené pouze k osobnímu odběru na prodejně, nelze jej bohužel posílat s doručením na adresu.
Cena za 1 kg je 549 Kč.
Většina Steaků má kolem 400-600 gramů, tudíž je průměrná cena jednoho vakuovaného steaku kolem 250-350 kč.
Skladujte při teplotě ideálně od 0 do +2 °C, po kratší dobu (pár dnů) může být i v lednici do +4 °C. Pouze při teplotě těsně nad 0 °C si vakuované hovězí maso mokrého zrání může udržet několikaměsíční trvanlivost deklarovanou producentem.
Původ: Namibia
Zrání: Mokré, minimálně 21 dnů
Foto je pouze ilustrativní. Každý kus se drobně liší podle plemene, pohlaví i stáří zvířete a je jedinečný.