Wagyu hovězí flank Steak, Austrálie
Wagyu hovězí flank Steak, Austrálie
Potřebujete poradit? Jsme tu pro Vás!
Oficiální prodejce Weber

Wagyu hovězí flank Steak, Austrálie
Flank steak, nebo taky česky hovězí pupek, je dlouhý a plochý libový plátek masa ze spodních břišních svalů zvířete. Výborně se hodí ke grilování, využít jej lze i k mnoha dalším úpravám.
Toto "Australské Wagyu" není zcela pravé, Japonské Wagyu, jak ho možná znáte. Má k němu na půl cesty tím, že chovatelé vzali Japonskou Wagyu krávu, Australského býka a ejhle, vznikne Australské Wagyu. Je jemnější něž obyčejný flank steak, ale ne tak plně mramorované tukem jako to Japonské. To taky odráží cenu tohoto krásného kusu masa.
Náš doporučený způsob přípravy - flank celý dáme na gril a až po ugrilování jej filírujeme a podáváme nařezaný na plátky. U nás na kurzech grilování tomuto druhu masa říkáme "rodinný" steak. Má totiž v jednotlivých svých částech trošku rozdílnou výšku a na krajích se tak propeče víc než v prostřední části. Díky tomu si z nafilírovaného masa může každý vybrat to pro sebe nejlépe propečené - rare, medium, well done.
Maso se snažíme držet na prodejně neustále skladem, ale nebývá to úplně 100% pravidlo. Proto pokud chcete mít jistotu, že na Vás maso u nás na prodejně bude čekat, doporučujeme si ho objednat alespoň 4 pracovní dny předem. Maso na eshopu je určené pouze k osobnímu odběru na prodejně, nelze jej bohužel posílat s doručením na adresu.
Cena za 1 kg je 1699 Kč.
Většina balení má kolem 2300 gramů a obshauje 2 flanky, tudíž je průměrná cena jednoho vakuovaného balení kolem 3800 kč.
Skladujte při teplotě ideálně od 0 do +2 °C, po kratší dobu (pár dnů) může být i v lednici do +4 °C. Pouze při teplotě těsně nad 0 °C si vakuované hovězí maso mokrého zrání může udržet několikaměsíční trvanlivost deklarovanou producentem.
Původ: Austrálie
Zrání: Mokré, minimálně 21 dnů
Foto je pouze ilustrativní. Každý kus se drobně liší podle plemene, pohlaví i stáří zvířete a je jedinečný.