Menu
0
Váš košík je prázdný

Rump steak na grilu s černými houbami

Doba přípravy
do 30 min
Složitost
3/5
Postup
přímé grilování
Udělejte na svém grilu Weber perfektní Rump steak, receptů je nespočetné množství. My Vám ukážeme, jak jednoduše připravit lahodný steak s houbami.

Ingredience

  • plátky rump steaku - pro tolik lidí, kolik chcete, 3 cm tlusté
  • černý pepř
  • sůl
  • 1 velká černá houba na osobu (jidášovo ucho)
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • nakrájený či drcený česnek

Kuchyňská příprava

  1. Otřete houby kouskem papírové utěrky. Potřete je celé lehce olejem, citronovou šťávou a kořením.
  2. Do kloboučku přidejte trochu česneku.
  3. Dávejte houby každou na samostatný kousek aluminiové fólie a zformujte ji do tvaru hrnku, aby udržela šťávu.

Příprava na grilu

  1. Připravte gril na přímý žár a teplotu cca 250 °C.
  2. Houby umístěte na kraje grilovacího roštu, budou potřebovat zhruba 7 minut, aby byly hotové.
  3. Doprostřed grilovacího roštu dejte litinový střed Weber GBS Sear Grate. Zavřete gril a nechte litinový grilovací rošt, aby se nahřál přímo nad zdrojem tepla, než se začne tvořit pára.
  4. Rošt postříkejte troškou oleje Webet BBQ Anti Stick.
  5. Přidejte na rošt celý plátek Rump steaku lehce posypaný solí.
  6. Nechte péct přikryté víkem po dobu tří minut na každé straně. Takto dosáhnete tepelné úpravy steaku na medium rare. Nejlepší způsob, jak poznáte, zda je maso připraveno medium rare - na povrchu masa se objeví malé kapky krve.
  7. Pokud si přejete maso opéct více, nechte je na grilu dělat z každé strany o něco déle.
  8. Maso poté otočte pouze jednou.
  9. Dejte si pozor a maso nespalte.

Po sundání masa z grilu chvilku počkejte a nechte maso odpočinout. Poté jej nakrájejte na plátky a podávejte s již připravenými houbami.

Dobrou chuť!
 

Vhodné vybavení k přípravě receptu