Recepty z drůbežího masa

Drůbeží maso, oblíbené pro jednoduchost přípravy, snadné trávení i obsah bílkovin. Hodí se k široké škále příloh a do spousty receptů a nemusí se jednat pouze o kuře, ale i krůtí nebo třeba kachní maso. Výborně funguje také s nejrůznějším kořením a omáčkami. Například grilovaná křidélka jednou vyzkoušíte pálivější, podruhé s jogurtovou zálivkou a jindy zase zauzená s asijskou hoisin omáčkou.

Kuře na grilu ale samozřejmě není jen o grilovaných křidélkách. Naše recepty z drůbežího masa zahrnují například i snadný recept, jak grilovat celé kuře, kdy získáte perfektně opečenou kůži opravdu ze všech stran. V horké letní dny jsme si zase oblíbili lehké bagety s grilovaným kuřecím masem nebo wrapy.

Pro některé milovníky masa může být kuřecí trochu nudnější maso, opak je ale pravdou. Máme jej rádi pro svou lehkost a jemnou chuť, díky které se dá jíst téměř každý den. Kuřecí je také hlavně nejuniverzálnějším masem a výborně funguje téměř s každým kořením. I proto jej najdeme v receptech snad všech světových kuchyní a je také častým favoritem u dětí. Vyzkoušejte tedy jeden z našich receptů na gril a objevujte nové chutě a způsoby přípravy na grilu.