Pálivá kuřecí křidélka
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
3/5
Postup
nepřímé grilování
Jednoduchý recept od Webera na oblíbenou klasiku z grilu - pálivá grilovaná kuřecí křidélka.
Ingredience
- 4 celá kuřecí křidélka
Přísady na marinádu:
- 1/2 kávové lžičky pokrájených Chipotle papriček v adobo omáčce
- 1/4 kávové lžičky soli
- 1/2 kávové lžičky sladké papriky
- 1/2 prolisovaného stroužku česneku
- 1/4 nakrájené cibule
- 1/4 kávové lžičky mletého černého pepře
Přísady na pálivou omáčku:
- 1 polívková lžička extra panenského olivového oleje
- 1/2 prolisované stroužky česneku
- 1/2 pokrájené čerstvé čili papričky
- 1/2 kávové lžičky octa
- 1/2 kávové lžičky Tabasco omáčky
- sůl a pepř
Jedním z klasických pokrmů připravovaných na grilech jsou tradičně grilovaná kuřecí křidélka. Existuje přitom skutečně obrovské množství způsobů, na které můžete kuřecí maso ugrilovat. Topgrily Vám zde přinášejí jednoduchý recept na pikantní kuřecí křidélka s marinádou.
Každá grilovačka začíná výběrem receptu a masa na gril, dnes si namýcháme marinádu na kuřecí křídla, připravíme samotná křidélka a samozřejmě se zaměříme i na nachystání grilu. Na jakou teplotu grilovat a jak dlouho. Křídla můžete grilovat na všech grilech Weber a samozřejmě i na většině dalších grilů, ať už máte gril na plyn, kotlový gril na uhlí nebo třeba elektrický.
Přejeme dobrou chuť :)
Každá grilovačka začíná výběrem receptu a masa na gril, dnes si namýcháme marinádu na kuřecí křídla, připravíme samotná křidélka a samozřejmě se zaměříme i na nachystání grilu. Na jakou teplotu grilovat a jak dlouho. Křídla můžete grilovat na všech grilech Weber a samozřejmě i na většině dalších grilů, ať už máte gril na plyn, kotlový gril na uhlí nebo třeba elektrický.
Kuchyňská příprava
- Kuřecí křidélka oddělte v kloubu, aby vznikly úhledné kousky.
- Smíchejte všechny přísady na marinádu a namáčejte v ní křidélka po obou stranách.
- Nechte je nejméně hodinu odpočinout v chladničce, aby částečně nasákla aromatem.
- Dále si připravte pálivou omáčku.
- Olej ohřejte na pánvičce na střední teplotu.
- Přidejte česnek, čili a na pánvi sotýrujte (rychle přehazujte) asi po jednu minutu. Dbejte, aby se směs ani nepřehřívala, ani nesmažila příliš dlouho, česnek by zhořkl.
- Přidejte olej a tabasco a nechte asi 2-3 minuty povařit.
- Ochuťte solí a pepřem.
Příprava na grilu
- Připravte gril na nepřímý žár, přibližně na teplotu 230 °C.
- Křidýlka grilujte asi 10 minut na nepřímém žáru pod zavřeným poklopem grilu.
- Poté začněte každých 10 minut potírat křídla pálivou omáčkou. Při každém potírání je obraťte.
- Pokračujte, až budou křídla takto potřená počtvrté.
- Když už maso není u kosti růžové a kůžička je křupavá, jsou křídla připravena k podávání.
Přejeme dobrou chuť :)