Bageta s grilovaným kuřecím masem
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
1/5
Postup
nepřímé grilování
Nachystali jsme pro Vás recept na lehčí a zdravý grilovaný pokrm. Příprava grilovaných kousků kuřecího masa v bagetě je přitom velmi snadná.
Ingredience
- kuřecí prsa (cca 150 g)
- 1/2 stroužku česneku
- 1/4 skleničky červeného vína
- sůl
- pepř
- 100 g šalotky
- 1 bageta
- salát
- červená cibule
Glazura:
- 1/2 lžíce rozpuštěného másla
- 1/2 lžičky papriky
- špetka soli
- špetka cayenského pepře
- 1/4 citrónu
Grilovací marináda:
- 1/4 lžíce soli
- 1/2 kávové lžičky hnědého cukru
- 1 kávová lžička papriky
- 1 kávová lžíčka drceného koriandru
- 1 kávová lžíčka kmínu
- 1 kávová lžíčka chilli prášku
- 1 kávová lžíčka česnekového prášku
- špetka pepře
Způsobů přípravy grilovaného kuřete je spousta, dnes se pro tento recept podíváme na grilování kuřete vcelku. Použít ale určitě můžete i grilovaná kuřecí prsa nebo stehenní řízky. Bagetky s kuřecím si snadno připravíte na všech typech grilů, ať už máte gril Weber nebo jiný gril na plyn, uhlí nebo i gril na elektřinu.
Na další grilovací recepty se neváhejte podívat do naší kuchařky.
Kuchyňská příprava:
- Okořeňte vnitřek kuřete solí a pepřem.
- Oloupejte a rozdrťte česnek.
- Smíchejte ho s červeným vínem v nádobce stojanu na drůbež.
- Kuře umístěte na stojan.
- Oloupejte a nakrájejte šalotky na čtvrtiny a dejte je do spodní části stojanu na drůbež.
- Smíchejte rozpuštěné máslo, papriku, sůl a cayenský pepř.
- Omyjte citrón a nastrouhejte jeho kůru. Nastrouhanou kůru přidejte do směsi a potřete s ní kuře.
- Omyjte salát a oloupejte červenou cibuli. Nakrájejte cibuli.
- Smíchejte všechny přísady na grilovací marinádu. Dejte pozor, aby v ní nezůstaly žádné hrudky.
Příprava na grilu:
- Gril rozehřejte na nepřímý žár, přibližně 180 °C.
- Kuře pečte po dobu přibližně 1 hodiny, dokud nebude teplota vprostředku 80 °C, teplotu zjistíte pomocí teploměru. Ten zapíchněte do největší části prsou kuřete, ne ale až na kost.
- Vyjměte kuře z grilu a nechte ho po dobu 15 minut odstát na stojanu na drůbež.
- Zakryjte ho hliníkovou fólií a nechte ho odležet dalších 15 minut.
- Mezitím si po dobu 4 minut opékejte bagetu.
- Natrhejte grilované kuře a dochuťte ho podle svého grilovací marinádou.
- Nakrájejte bagetu na 6 kousků. Ty nakrájejte na půlky a dejte na ně salát, natrhané kuřecí maso a šalotky.
Topgrily a Weber Vám přejí dobrou chuť!