Menu
0
Váš košík je prázdný

Wrapy s grilovaným masem

Doba přípravy
do 30 min
Složitost
2/5
Postup
přímé grilování
Wrapy s grilovaným kuřecím masem jsou velmi chutné, jednoduché na přípravu a můžete si je snadno vzít do ruky s sebou či sbalit na cestu.

Ingredience

  • 1 wrap
  • 80 gramů kuřecího masa
  • 1 jablko
  • 1 mrkev
  • lístky bazalky
  • 50 g řeřichy
  • 50 g polotvrdého sýra
  • 50 g kysané smetany nebo créme fraiche
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 20 g vlašských ořechů
  • sůl, pepř
Přinášíme Vám pouze jednu z nekonečného množství variant, jak si můžete wrap připravit. Můžete si jej naplnit třeba grilovaným lososem, krevetami či jakýmkoliv jiným masem. Samozřejmě si můžete udělat i vegetariánský wrap, výběr zeleniny i omáčky je opět jen a pouze na Vás.
 

Kuchyňská příprava

  1. Opláchněte jablka, oškrábejte mrkev a potom oboje nastrouhejte.
  2. Omyjte listy bazalky a řeřichu.
  3. Nastrouhejte i sýr.
  4. Smýchejte zakysanou smetanu, olej, ocet, sůl a pepř.
  5. Rozetřete směs po wrapech a na ně pokládejte maso.
  6. Posypejte nastrouhaným jablkem a mrkví, listy bazalky, řeřichou, sýrem a vlašskými ořechy.
  7. Zabalte wrapy.

Příprava na grilu

  1. Připravte gril pro přímé pečení, rozehřejte ho přibližně na 200 °C.
  2. Vložte do něj pekáč a nechte ho předehřát.
  3. Pečte wrapy po obou stranách.
  4. Potom změňte na pečení nad nepřímým žárem a nechte wrapy grilovat po dobu 8-10 minut.
  5. Zabalte wrapy do pečícího papíru a před podáváním je krájejte zakřiveným řezem.

Přejeme Vám dobrou chuť!
 

Vhodné vybavení k přípravě receptu