Wrapy s grilovaným masem
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
2/5
Postup
přímé grilování
Wrapy s grilovaným kuřecím masem jsou velmi chutné, jednoduché na přípravu a můžete si je snadno vzít do ruky s sebou či sbalit na cestu.
Ingredience
Počet porcí: 1
- 1 wrap
- 80 gramů kuřecího masa
- 1 jablko
- 1 mrkev
- lístky bazalky
- 50 g řeřichy
- 50 g polotvrdého sýra
- 50 g kysané smetany nebo créme fraiche
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- 20 g vlašských ořechů
- sůl, pepř
Přinášíme Vám pouze jednu z nekonečného množství variant, jak si můžete wrap připravit. Můžete si jej naplnit třeba grilovaným lososem, krevetami či jakýmkoliv jiným masem. Samozřejmě si můžete udělat i vegetariánský wrap, výběr zeleniny i omáčky je opět jen a pouze na Vás.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Kuchyňská příprava
- Opláchněte jablka, oškrábejte mrkev a potom oboje nastrouhejte.
- Omyjte listy bazalky a řeřichu.
- Nastrouhejte i sýr.
- Smýchejte zakysanou smetanu, olej, ocet, sůl a pepř.
- Rozetřete směs po wrapech a na ně pokládejte maso.
- Posypejte nastrouhaným jablkem a mrkví, listy bazalky, řeřichou, sýrem a vlašskými ořechy.
- Zabalte wrapy.
Příprava na grilu
- Připravte gril pro přímé pečení, rozehřejte ho přibližně na 200 °C.
- Vložte do něj pekáč a nechte ho předehřát.
- Pečte wrapy po obou stranách.
- Potom změňte na pečení nad nepřímým žárem a nechte wrapy grilovat po dobu 8-10 minut.
- Zabalte wrapy do pečícího papíru a před podáváním je krájejte zakřiveným řezem.
Přejeme Vám dobrou chuť!