Kuřecí křidélka s jogurtovou zálivkou
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
1/5
Postup
nepřímé grilování
Na našich stránkách Vám rádi přinášíme recepty z různých koutů světa. Zde od nás máte návod, jak si můžete i u Vás doma vyzkoušet turecká kořeněná kuřecí křidélka s jogurtovou zálivkou.
Ingredience
Počet porcí: 1
- 2 velká kuřecích křidélek
- 1/2 stroužku česneku
- 1/2 lžíce olivového oleje
- 1/4 lžíce papriky
- 1/4 lžičky chilli prášku
- 1/4 lžičky sušeného tymiánu
- drcený černý pepř
- sůl
Jogurtová zálivka:
- 50 g tureckého jogurtu
- 4 ml olivového oleje
- 1/2 stroužku česneku
- 1/4 lžičky čerstvých mátových lístků
- sůl
Kuchyňská příprava:
- Oloupejte stroužky česneku a najemno je nakrájejte.
- Upravte kuřecí křidélka - místy udělejte na křidélkách malé zářezy a vložte do nich plátky česneku.
- Potřete maso olivovým olejem.
- V míse smíchejte papriku, chilli prášek, sušený tymián, sůl a pepř.
- Potřete kuřecí křidélka touto směsí tak, aby na každém místě byla stejnoměrná vrstva koření.
- Nechte 30 minut odležet.
- Připravte jogurtovou zálivku. Šlehejte jogurt, dokud nebude jemnější. Přidejte olivový olej, potom znovu chvíli šlehejte. Oloupejte a rozdrťte česnek, omyjte lístky máty a nakrájejte je. Přidejte mátu a česnek do jogurtu a dochuťte solí.
Příprava na grilu:
- Gril rozehřejte na nepřímý žár na cca 170 °C.
- Kuřecí křidélka položte do prostředku roštu a zavřete poklop. Pečte je po dobu 15 minut nebo dokud nebudou křupavá.
- Ujistěte se, že jsou dostatečně propečená, než je začnete podávat s jogurtovou zálivkou a grilovanou zeleninou.
Top Grily Vám přejí dobrou chuť!