Menu
0
Váš košík je prázdný

Kuřecí křidélka s jogurtovou zálivkou

Doba přípravy
do 30 min
Složitost
1/5
Postup
nepřímé grilování
Na našich stránkách Vám rádi přinášíme recepty z různých koutů světa. Zde od nás máte návod, jak si můžete i u Vás doma vyzkoušet turecká kořeněná kuřecí křidélka s jogurtovou zálivkou.

Ingredience

  • 2 velká kuřecích křidélek
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1/2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžíce papriky
  • 1/4 lžičky chilli prášku
  • 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • drcený černý pepř
  • sůl


Jogurtová zálivka:

  • 50 g tureckého jogurtu
  • 4 ml olivového oleje
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1/4 lžičky čerstvých mátových lístků
  • sůl

Kuchyňská příprava:

  1. Oloupejte stroužky česneku a najemno je nakrájejte.
  2. Upravte kuřecí křidélka - místy udělejte na křidélkách malé zářezy a vložte do nich plátky česneku.
  3. Potřete maso olivovým olejem.
  4. V míse smíchejte papriku, chilli prášek, sušený tymián, sůl a pepř.
  5. Potřete kuřecí křidélka touto směsí tak, aby na každém místě byla stejnoměrná vrstva koření.
  6. Nechte 30 minut odležet.
  7. Připravte jogurtovou zálivku. Šlehejte jogurt, dokud nebude jemnější. Přidejte olivový olej, potom znovu chvíli šlehejte. Oloupejte a rozdrťte česnek, omyjte lístky máty a nakrájejte je. Přidejte mátu a česnek do jogurtu a dochuťte solí.

Příprava na grilu:

  1. Gril rozehřejte na nepřímý žár na cca 170 °C.
  2. Kuřecí křidélka položte do prostředku roštu a zavřete poklop. Pečte je po dobu 15 minut nebo dokud nebudou křupavá.
  3. Ujistěte se, že jsou dostatečně propečená, než je začnete podávat s jogurtovou zálivkou a grilovanou zeleninou.

Top Grily Vám přejí dobrou chuť!

Vhodné vybavení k přípravě receptu

Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč