Menu
Rychlý kontakt
+420 602 546 758
0
Váš košík je prázdný
Dezert čokoládový sen
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
3/5
Postup
nepřímé grilování
Není tajemstvím, že na grilech Weber připravíte jakékoliv jídlo. Možná Vás ale překvapí, že na svém grilu můžete udělat třeba i sladký čokoládový dort.

Ingredience

Počet porcí: 1
  • 130 g tmavé čokolády s vyšším podílem kakaa
  • 100 g másla
  • 150 g cukru
  • 4 celá vejce
  • 50 g pšeničné mouky
  • máslo nebo neutrální olej
  • 50 - 100 g bílé čokolády na polevu
Na grilu Weber připravíte opravdu jakýkoliv lahodný pokrm. Zde mezi našimi recepty Vám chceme naznačit, jaké jsou nekonečné možnosti grilů Weber. K přípravě čokoládové buchty, bábovky, drobenkového jablečného koláče nebo třeba italského chleba Vám stačí pouze libovolný gril Weber a stojan Weber Style, který je primárně určen k přípravě drůbeže. Jeho možnosti jsou však mnohem větší.

Dezert čokoládový sen

Kuchyňská příprava:

  1. Rozpušťte v rendlíčku při nízké teplotě čokoládu, máslo a cukr. Dobrý tip je vložit čokoládu do nahřátého másla a cukru, předchází se tím přehřívání a připalování čokolády.
  2. Rendlíček odstavte z plotny a rozklepněte do něj vejce.
  3. Přes sítko vsypte mouku a celou směs důkladně ušlehejte.
  4. Stojan na drůbež lehce vymastěte máslem nebo neutrálním olejem a naplňte ho čokoládovou směsí.
  5. Odložte nádobu do chladničky až do doby, kdy budete směs vařit.
  6. Nasekejte bílou čokoládu.

Příprava na grilu:

  1. Gril nastavte na nepřímý žár při teplotě asi 185 °C.
  2. Stojan na drůbež s dezertem umístěte do středu roštu a pečte po dobu 20-25 minut.
  3. Při odstavení by měl být dort uprostřed ideálně ještě mírně měkký.
  4. Do misky na základnu stojanu vložte nasekanou bílou čokoládu, aby se během toho, co bude dort mírně chladnout, rozpustila.
  5. Dort podávejte teplý.

Přejeme Vám dobrou chuť!
 

Další možnosti stojanu Weber Style:

Focaccia - italský chléb

Pekáč na drůbež lze snadno a optimálně využívat pro pečení na grilu. A co lepšího si můžeme upéct než chléb focaccia, který už staří Římané připravovali na otevřeném ohni?

Krevety s pálivou omáčkou

Pekáč na drůbež se Vám hodí i na přípravu bleskového předkrmu. Stačí 4-5 minut grilovat porci pochoutkových krevet a misku uprostřed pekáče použít k uvaření pálivé omáčky se zázvorem a spoustou čili.

Ovoce s marshmallows

Dětem se opravdu zavděčíte, když stojan na drůbež naplníte jejich oblíbeným ovocem a ozdobíte marshmallows, zatímco do misky uprostřed pekáče Weber vložíte nasekanou čokoládu, která se během zahřívání ovoce bude zvolna rozpouštět.

Drobenkový jablečný koláč

Stojan na drůbež se také skvěle hodí na klasický drobenkový jablečný koláč s kompotem z jahod či lesních plodů. Koláč upečete v základně stojanu a kompot se během toho ohřeje v misce uprostřed.

Weber nám tedy opět dokazuje, proč jsou jeho grily zdaleka nejlepší na trhu. Gril Weber Vám totiž na zahradě dokáže nahradit celou domácí kuchyni a je jen na Vás, co Vás zrovna napadne na grilu ugrilovat, upéct, uvařit.

Mnoho dalších receptů najdete také v profesionální kuchařce Weber Bible grilování, nebo se s námi můžete přijít poradit na naši prodejnu v Brně.

Další vybavení pro přípravu receptů