Menu
0
Váš košík je prázdný

Čokoládový dezert z červeného vína na grilu

Doba přípravy
do 60 min
Složitost
3/5
Postup
nepřímé grilování
Není tajemstvím, že na grilu připravíte jakékoliv jídlo. Možná Vás ale překvapí, že na svém grilu můžete udělat třeba i sladký čokoládový dort.

Ingredience

Ingredience na čokoládový dort:
  • 1 vanilkový lusk
  • 100 g změklého másla
  • 150 g třtinového cukru
  • 50 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 140 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 40 g kvalitního práškového kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • 160 ml červeného vína
Ingredience na krém z vaječného koňaku:
  • 400 g zakysané smetany
  • 50 cl vaječného koňaku
  • 100 g cukru moučka
Zde mezi našimi recepty Vám chceme naznačit, že na Vašem grilu neuděláte jen steaky, burgery a klobásky. K přípravě čokoládové buchty, bábovky, drobenkového jablečného koláče nebo třeba italského chleba Vám stačí pouze gril a vhodná forma na pečení. Dnešní čokoládový dort budeme péct ve nerezovém GBS stojanu, který je primárně určen k přípravě drůbeže. Jeho možnosti jsou však mnohem větší.

Kuchyňská příprava dortu:

  1. Vanilkový lusk podélně rozpulte a špičkou nože vydlabejte semínka.
  2. V míse promíchejte máslo, třtinový a krupicový cukr, přidejte 1 celé vejce a z jednoho vejce pouze žloutek. Přidejte i vanilkovou dřeň a prošlehejte.
  3. Prosejte mouku a vmíchejte do mísy. Dále přidejte kakaový prášek, prášek do pečiva a skořici.
  4. Opatrně přilijte 160 ml červeného vína a zamíchejte.
  5. Připravte si formu - v našem případě použijeme GBS stojan na drůbež. Vypodložíme jej pečícím papírem a vznikne nám tak perfektní forma na dezert.
  6. Nalijte do formy těsto a uhlaďte.
Čokoládový dort na grilu - těstoČokoládový dort na grilu - ve formě

Grilování čokoládového dortu:

  1. Gril nastavte na nepřímý žár při teplotě asi 180 °C.
  2. Stojan na drůbež s dezertem umístěte do středu roštu nad nepřímý žár a pečte.
  3. Péct budeme po dobu přibližně 25 minut. Při odstavení by měl být dort uprostřed ideálně ještě mírně měkký.
  4. V mezičase připravte krém - smíchejte zakysanou smetanu, cukr moučku a vaječný likér.
  5. Po upečení dortu jej vytáhněte z grilu a nechejte krátce vychladnout, ať není horký, ale podávejte jej stále teplý.
  6. Dort podávejte s krémem z vaječného koňaku.
Přejeme Vám dobrou chuť!

Čokoládový dort na grilu - před podávánímČokoládový dort na grilu - řez
Mnoho dalších receptů najdete také v profesionální kuchařce Weber Bible grilování.

Vhodné vybavení k přípravě receptu

GBS - Stojan na kuřeGBS - Stojan na kuře
skladem
2 139 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč
Weber Bible grilování 2Weber Bible grilování 2
skladem
472 Kč
GBS - Stojan na kuřeGBS - Stojan na kuře
skladem
2 139 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč
Weber Bible grilování 2Weber Bible grilování 2
skladem
472 Kč
GBS - Stojan na kuřeGBS - Stojan na kuře
skladem
2 139 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč
Weber Bible grilování 2Weber Bible grilování 2
skladem
472 Kč
GBS - Stojan na kuřeGBS - Stojan na kuře
skladem
2 139 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč
Weber Bible grilování 2Weber Bible grilování 2
skladem
472 Kč
GBS - Stojan na kuřeGBS - Stojan na kuře
skladem
2 139 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč
Weber Bible grilování 2Weber Bible grilování 2
skladem
472 Kč
GBS - Stojan na kuřeGBS - Stojan na kuře
skladem
2 139 Kč
Weber Bible grilováníWeber Bible grilování
skladem
472 Kč
Weber Bible grilování 2Weber Bible grilování 2
skladem
472 Kč