Masové kuličky s fazolovým salátem
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
2/5
Postup
přímé grilování
Na našich stránkách Vám rádi přinášíme recepty z různých koutů světa. Zde od nás máte návod, jak si můžete i u Vás doma vyzkoušet turecké masové kuličky se zeleninovým salátem.
Ingredience
Počet porcí: 1
- 50 g pancetty
- 50 g masa z hovězí kýty
- 10 g hovězího tuku
- 20 g bůčku
- 50 g telecího masa
- čerstvý tymián
- mořská sůl
- cajunské koření
Fazolový salát:
- 1 mrkev
- 1 lžíce plocholisté petržele
- 1 červená cibule
- 1 konzerva velkých máslových fazolí (cca 100 g)
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/4 lžíce bílého vinného octa
- 1/2 citrónu
- sůl
Kuchyňská příprava:
- Dejte pancettu, hovězí, hovězí tuk, bůček a telecí maso do mixéru a vše nasekejte.
- Dejte do mísy.
- Omyjte čerstvý tymián a otrhejte lístečky. Smíchejte je s masem a ochuťte solí a cajunským kořením.
- Směs po dobu 10 minut míchejte.
- Směs rozdělte na části po 100 g. Ty dejte do ledničky, dokud nezačnete grilovat masové kuličky.
- Nyní připravte fazolový salát. Pečlivě omyjte mrkev a petržel.
- Mrkev nastrouhejte najemno a petržel nasekejte. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Rozmačkejte fazole.
- Nalijte do malého hrnku olivový olej, bílý vinný ocet, citronovou šťávu, sůl a vše pečlivě promíchejte.
- Smíchejte fazole, mrkev, cibuli a petržel ve velké míse. Přidejte zálivku a vše promíchejte.
Příprava na grilu:
- Gril rozehřejte na přímé vaření na cca 200 °C.
- Nechte ho rozehřát předem.
- Masové kuličky dejte na rošt a zavřete poklop.
- Nechte je na grilu po dobu 6 minut, během grilování je otočte 2-3 krát.
- Odeberte masové kuličky z grilu a podávejte s fazolovým salátem.
Nebojte se vyzkoušet i cizí kuchyně na Vašem grilu Weber, určitě nebudete litovat. Přejeme Vám příjemné grilování a dobrou chuť!