Menu
Rychlý kontakt
+420 602 546 758
0
Váš košík je prázdný
Masové kuličky s fazolovým salátem
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
2/5
Postup
přímé grilování
Na našich stránkách Vám rádi přinášíme recepty z různých koutů světa. Zde od nás máte návod, jak si můžete i u Vás doma vyzkoušet turecké masové kuličky se zeleninovým salátem.

Ingredience

Počet porcí: 1
  • 50 g pancetty
  • 50 g masa z hovězí kýty
  • 10 g hovězího tuku
  • 20 g bůčku
  • 50 g telecího masa
  • čerstvý tymián
  • mořská sůl
  • cajunské koření

Fazolový salát:

  • 1 mrkev
  • 1 lžíce plocholisté petržele
  • 1 červená cibule
  • 1 konzerva velkých máslových fazolí (cca 100 g)
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/4 lžíce bílého vinného octa
  • 1/2 citrónu
  • sůl

Kuchyňská příprava:

  1. Dejte pancettu, hovězí, hovězí tuk, bůček a telecí maso do mixéru a vše nasekejte.
  2. Dejte do mísy.
  3. Omyjte čerstvý tymián a otrhejte lístečky. Smíchejte je s masem a ochuťte solí a cajunským kořením.
  4. Směs po dobu 10 minut míchejte.
  5. Směs rozdělte na části po 100 g. Ty dejte do ledničky, dokud nezačnete grilovat masové kuličky.
  6. Nyní připravte fazolový salát. Pečlivě omyjte mrkev a petržel.
  7. Mrkev nastrouhejte najemno a petržel nasekejte. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Rozmačkejte fazole.
  8. Nalijte do malého hrnku olivový olej, bílý vinný ocet, citronovou šťávu, sůl a vše pečlivě promíchejte.
  9. Smíchejte fazole, mrkev, cibuli a petržel ve velké míse. Přidejte zálivku a vše promíchejte.

Příprava na grilu:

  1. Gril rozehřejte na přímé vaření na cca 200 °C.
  2. Nechte ho rozehřát předem.
  3. Masové kuličky dejte na rošt a zavřete poklop.
  4. Nechte je na grilu po dobu 6 minut, během grilování je otočte 2-3 krát.
  5. Odeberte masové kuličky z grilu a podávejte s fazolovým salátem.

Nebojte se vyzkoušet i cizí kuchyně na Vašem grilu Weber, určitě nebudete litovat. Přejeme Vám příjemné grilování a dobrou chuť!