Menu
0
Váš košík je prázdný

Pizza Romana

Pizza Romana je druh pizzy s teňoulinkým a velmi křupavým těstem, které je populární hlavně v Římě, podle kterého nese svůj název. V tomto receptu si ukážeme přípravu těsta na pizzu doma a taky pár typických variací toho, co na pizzu.

Ingredience

Suroviny:
  • 500 g hladké mouky
  • 275 g vody
  • 10 g soli
  • 25 g olivového oleje
  • 2 g droždí
Postup:
  1. Smíchejte mouku a droždí v hnětači a přilijte postupně všechnu vodu.
  2. Jakmile je těsto kompaktní - cca 5 minut, přidejte sůl, nechte hníst dalších 5 minut a přilijte olivový olej.
  3. Hněteme dalších 5 minut.
  4. Těsto rozdělíme na 5 kuliček a necháme ideálně do dalšího dne odležet v lednici. Díky tomu necháme dost času kvasinkám na práci a těsto bude křupavější.
  5. Další den těsto vytáhneme z lednice zhruba půl hodiny před tvarováním.
  6. Pizza pec rozpálíme na 300°C.
  7. Pizzu tvarujeme rukama nebo pomocí válečku - snažíme se těsto udělat co nejtenčí.
  8. Na pizzu dáme omáčku a položíme ingredience.
  9. Pečeme 7-12 minut dokud není těsto dokonale zlatavé (i zespodu!)
Tipy na závěr:
  • Protože je těst velmi tenké, nepřeháníme to s omáčkou - použijeme ji cca 2 polévkové lžíce a rozetřeme do tenké vrstvy, jinak by nám těsto příliš promáčela.
  • Těsto můžeme i zmrazit - a to ideálně v již vyválené formě - mrazíme na plechu, tak aby zůstala rovná.