Menu
0
Váš košík je prázdný

Jemné fazolové chilli s kuřecím masem

Doba přípravy
do 60 min
Složitost
2/5
Postup
přímé grilování
Postup
low & slow
Jednoduché a rychlé jídlo, které zahřeje při chladnějších dnech i večerech klidně celou rodinu. Perfektní s čerstvým chlebem.

Ingredience

Počet porcí: 1
 
  • 350-400 g kuřecích prsou (1 chlazená vanička)
  • 1 konzerva Fazole bílé v chilli, nebo paprikovém nálevu
  • 1 konzerva Fazole bílé sterilované
  • 1 konzerva Fazole červené sterilované
  • 1 malá sklenice Zeleninového leča (klidně domácího, dle chuti)
  • 1 cibule
  • 1 kostka masového bujónu
  • olivový olej (1 lžíce)
  • grilovací koření (2 lžičky)
  • mletá paprika sladká (1 lžička)
  • chilli koření (1 lžička)
  • sůl a pepř
  • voda (150-200 ml)
Chilli, gulášky a různé dušené pokrmy jsou oblíbenou odchylkou od klasického grilovaného masa a zeleniny. Skvělé na nich je to, že je vše hezky v jednom hrnci a nabíráme si dle potřeby. Připravili jsme si pro Vás opravdu rychlý a jednoduchý recept na fazolové chilli s kuřecím masem, které se perfektně hodí k chladným jarním či podzimním dnům, kdy tento jemný pokrm zahřeje tělo i ducha.

Základní surovinou kromě masa jsou fazole, ty doporučujeme koupit rovnou konzervované. Pak si ušetříte většinu práce. Pokud se nepodaří sehnat fazole v chilli nálevu, při kořenění masa použijeme o lžičku chilli navíc.

Na konci receptu najdete i doporučení na ideální výbavu pro uvaření pokrmu na grilu.

Příprava v kuchyni

  1. Kuřecí maso si nakrájíme na malé kostičky a odložíme na talíř či do misky
  2. Kořením posypeme nakrájené kuře a dobře smícháme (2 lžičky grilovací, 1 chilli, 1 sladká paprika)
  3. Otevřeme si konzervované fazole, a nálev z nich slejeme pouze u červených a bílých fazolí bez chilli nálevu
  4. Fazole v chilli nálevu si otevřeme, ale nálev nesléváme, přijde do hrnce i s fazolemi
  5. Nakrájíme si cibuli na kostičky

Ostatní příprava v kuchyni:

  1. Zeleninové lečo u tohoto receptu můžeme buďto použít v celku, nebo ho můžeme rozmixovat. Záleží, jak jemné kousky zeleniny chcete v pokrmu mít. My doporučujeme lehce rozmixovat.
  2. Pokud jsme fazole nesehnali v paprikovém ani chilli nálevu, přihodíme do pokrmu lžičku chilli koření a lžičku papriky navíc

Grilování

  1. Umístíme na gril litinový hrnec a vlijeme do něj lžičku oleje
  2. Gril připravíme na přímé grilování - středně vysoký žár a necháme hrnec cca 10 minut nahřát
  3. Upozorníme, že vše na grilu vaříme tak, aby pokrm lehce bublal. Pokud nám jídlo v hrnci až moc syčí, snížíme teplotu
  4. Do hrne vložíme cibuli a dozlatova ji osmažíme
  5. Jakmile je cibulka hotová, vložíme do hrnce kuřecí kousky, kostku bujónu s vodou a vše vaříme, dokud kuře nezměkne 
  6. Přidáme skleničku zeleninového leča a vaříme dalších 5 minut
  7. Nakonec přidáme všechny konzervy fazolí a vše vaříme dalších 10 minut za občasného promíchání
  8. Osolíme a opepříme dle chuti
Rady po grilování:
  1. Pokud se nám zdá chilli málo zahuštěné, můžeme jej dohustit trochou tmavé jíšky, jáhlovou kaší nebo třeba zásmažkou
  2. Pokud jsme to přehnali s chilli kořením, můžeme pálivost odlehčit sladkým kečupem
  3. Doporučujeme konzumovat s čerstvým chlebem
Dobrou chuť!

Doporučené vybavení:

Gril Weber s GBS systémem - ať už na dřevěné uhlí nebo plynový, jakýkoliv gril Weber s GBS vyměnitelným středem bude pro přípravu pokrmů v litinových hrncích nejlepším řešením
Litinový hrnec Weber 2 v 1 pro GBS - s přípravou chilli, polévek nebo gulášků je tento litinový hrnec prostě top, součástí hrnce je i litinová pánev, která poslouží i jako poklička
Nůž šéfkuchaře Weber DeluxeNůž šéfkuchaře ze série profesionálních kuchyňských nožů Weber Deluxe je univerzální a skvěle Vám poslouží především při krájení různých druhů masa. Nůž je dlouhý 36 cm.