Menu
0
Váš košík je prázdný

New York Cheesecake na grilu

Doba přípravy
do 60 min
Složitost
3/5
Postup
nepřímé grilování
Lahodný Cheesecake s lesním ovocem přímo z Vašeho grilu! Perfektní sladká tečka, která potěší všechny hosty, nejen ty nejmlsnější.

Ingredience

Těsto:
  • 200 g Lotus sušenek - v Makru se dá koupit i sáček již nadrcených. Můžete určitě zkusit i jiné sušenky, pokud Lotus nemáte poblíž :) 
  • 100 g rozpuštěného másla
Poleva:
  • 800 g čerstvého sýra (při pokojové teplotě, např. přírodní Lučina)
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžíce mouky
  • 4 vejce
  • kůra z půlky citronu
  • 25 g malin (nebo směs lesních plodů)
Každá správná grilovací párty má být zakončena sladkou tečkou, a tento Cheesecake si zamilujete. Tato perfektní kombinace chuti sušenek, krému a lesního ovoce zachutná všem. A že nejde dezert upéct na grilu? Přesvědčte se s námi o opaku. 

A mimochodem, jedná se o jednoduchý recept, který určitě zvládnete na jakémkoliv typu grilu a který za nás za tu trošku práce stoprocentně stojí :) Jediná důležitá věc - cheesecake je potřeba udělat na začátku. I po ugrilování si musí minimálně hodinu odpočnout v lednici, aby ztvrdl.
Cheesecake na grilu - pečeníCheesecake na grilu - po upečení pěkně

Příprava v kuchyni

  1. Rozdrtíme sušenky (pokud nemáte koupeny již nadrcené) a smícháme s máslem.
  2. Do formy na koláč nebo do hliníkové misky dáme pečící papír. Pečící papír doporučujeme nejprve v ruce pomačkat a poté s ním "vystlat" Vaši formu, bude takto lépe držet požadovaný tvar.
  3. Na pečící papír vyskládáme těsto - ideálně cca 1 cm vysoké dno a poboně i po krajích.
  4. V míse smícháme většinu ingrediencí na polevu - sýr, cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu, vejce a citronovou kůru. Mouku přimícháme až nakonec. Z ingrediencí na polevu jsme použili vše kromě malin, ty použijeme za chvilku.
  5. Cheesecakovou směs či polevu opatrně nalijeme na těsto. Tak, aby byla ideálně po celé ploše rovnoměrná vrstva.
  6. Nakonec posypeme povrch malinami či jinými lesními plody. Maliny jsou ale ideální pro svoji kyselost. Doporučujeme nedávat jich na pvrch příliš mnoho, nepřehánět to.  
Cheesecake na grilu - příprava v kuchyniCheesecake na grilu - v kuchyni hotovo

Grilování dezertu

  1. Gril rozpálíme, kartáčem očistíme a připravíme ho na nepřímé grilování přibližně na 160 °C.
  2. Koláč ve formě vložíme do grilu na nepřímý žár a grilujeme se zavřeným poklopem.
  3. Cheesecake pečeme asi 20 minut. Poté otočíme formu na koláč o 180 stupňů pro rovnoměrné pečení. Zkontrolujeme za dalších 25 minut. Celkově tak budeme grilovat necelou hodinu.
  4. Že je cheesecake hotový, poznáme tak, že okraje budou krásně hnědé, a když s grilem nebo koláčem ve formě lehce zatřeseme, koláč se bude vprostřed lehce třepat jako želatina. Pokud se koláč bude stále třepat i na okrajích, pečeme dál.
  5. Jakmile je koláč hotový, vytáhneme z grilu, chvilku necháme odpočívat na pokojové teplotě a poté vložíme co nejdříve do lednice. Potřebujeme, aby koláč v lednici vychladl, tím ztvrdne a bude při servírování pěkně držet nakrájený tvar. V lednici takto bude minimálně hodinu - ale záleží na vybrané formě, ve které jste pekli, na výšce polevy.. jednoduše musíme počkat, než bude dezert i uvnitř chladný.
  6. Cheesecake podáváme studený.
Cheesecake na grilu - pečení ve forměCheesecake na grilu - před servírovánímCheesecake na grilu - po upečeníCheesecake na grilu - servírování na talířích
Přejeme dobrou chuť! :)

Vhodné vybavení k přípravě receptu