New York Cheesecake
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
3/5
Postup
nepřímé grilování
Lahodný Cheesecake s lesním ovocem přímo z Vašeho grilu! Perfektní sladká tečka, která potěší všechny hosty, nejen ty nejmlsnější.
Ingredience
Počet porcí: 1
Těsto:
- 200 g sušenek bez náplně (doporučujeme Lotus)
- 100 g rozpuštěného másla
- 800 g čerstvého sýra (při pokojové teplotě, např. Lučina)
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200 g zakysané smetany
- 2 lžíce mouky
- 4 vejce
- kůra z půlky citronu
- 25 g malin (nebo směs lesních plodů)
Každá správná grilovací párty má být zakončena sladkou tečkou, a tento Cheesecake si přímo zamilujete. Lahodná chuť sušenek, sýra a lesního ovoce je kombinace, která zachutná všem. A že nejde dezert upéct na grilu? Přesvědčte se s námi o opaku.
Na konci receptu najdete i doporučení na ideální výbavu pro ugrilování tohoto pokrmu.
Příprava v kuchyni
- Rozdrtíme sušenky (pomocí sáčku a válečku) a smícháme s máslem.
- Do formy na koláč dáme pečící papír a pak vložíme směs na těsto.
- V míse smícháme sýr, cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu, vejce a citronovou kůru.
- Mouku přimícháme až nakonec.
- Rozprostřeme maliny po těstě a poté na ně opatrně nalijeme cheesecakovou směs.
Příprava před grilováním
- Gril rozpálíme, kartáčem očistíme a připravíme ho na nepřímé grilování.
- Koláč do grilu vložíme, jak bude teplota grilu ukazovat 160°C.
Grilování
- Vložíme formu na koláč nad nepřímý žár grilu.
- Cheesecake pečeme asi 20 minut.
- Po 20 minutách otočíme formu na koláč o 180 stupňů pro rovnoměrné pečení. Zkontrolujeme za dalších 25 minut.
- To, že je cheesecake hotový poznáme tak, že okraje budou krásně hnědé, a když s grilem nebo koláčem lehce zatřeseme, koláč se bude vprostřed lehce třepat jako želatina. Pokud se koláč bude třepat i na okrajích, pečeme dál.
- Po upečení necháme cheesecake vychladnout v lednici a podáváme studené.
Dobrou chuť!