Pistáciové Pesto
Skvěle chutná a hodí se skoro všude - na pizzu, opečenou bagetku nebo třeba do těstovin.
Ingredience
hrst listů bazalky
100 g pistácie loupané
100 g parmezán
2 stroužky česneku
olivový olej
citron (kůra i šťáva)
sůl, pepř
Postup:
- Do hmoždíře nebo do sekáčku dáme lístky bazalky, česnek, pistácie, parmezán, kůru z citronu a olivový olej.
- Rozmělníme/rozsekáme na stejnoměrnou konzistenci.
- Dochutíme solí, pepřem a citrónem
- Skladujeme v chladu, v lednici vydrží týden.
Tipy na závěr:
- Nebojte se použít jinou kombinaci ořechů, sýru nebo bylinek! Tradičně se bazalkové pesto dělá z piniových oříšků, ale skvělé je také třeba z ořechů vlašských.
- Pro zachování svěží zelené barvy je vhodné lístky bazalky nejprve zblanšírovat, pak důkladně osušit a dále postupovat dle receptu.