Menu
0
Váš košík je prázdný

Pistáciové Pesto

Skvěle chutná a hodí se skoro všude - na pizzu, opečenou bagetku nebo třeba do těstovin.

Ingredience

hrst listů bazalky
100 g pistácie loupané
100 g parmezán
2 stroužky česneku
olivový olej
citron (kůra i šťáva)
sůl, pepř
 
    Postup:
    1. Do hmoždíře nebo do sekáčku dáme lístky bazalky, česnek, pistácie, parmezán, kůru z citronu a olivový olej.
    2. Rozmělníme/rozsekáme na stejnoměrnou konzistenci.
    3. Dochutíme solí, pepřem a citrónem
    4. Skladujeme v chladu, v lednici vydrží týden.
    Tipy na závěr:
    • Nebojte se použít jinou kombinaci ořechů, sýru nebo bylinek! Tradičně se bazalkové pesto dělá z piniových oříšků, ale skvělé je také třeba z ořechů vlašských.
    • Pro zachování svěží zelené barvy je vhodné lístky bazalky nejprve zblanšírovat, pak důkladně osušit a dále postupovat dle receptu.