Zapečené gnocchi se zeleninovým relishem
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
3/5
Postup
přímé grilování
Tyto Italské noky se zeleninou fungují nejlépe jako příloha, ale jsou tak povedené, že si určitě budete chtít přidat!
Ingredience
Počet porcí: 1
(pro 4 osoby)
- 300 g italských noků
- olivový olej
- 1 snítka rozmarýnu
- 1 snítka tymiánu - nasekaná
- 2 lístky šalvěje
- 1 žlutá cuketa
- 3 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 1 celá červená paprika
- 50 g sýru feta - rozdrobený
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce petržele - nasekané
- sůl a pepř
Vybavení:
Gril WeberLitinová Pánev
Kuchyňská příprava:
- Uvaříme noky dle návodu na obalu, slijeme a necháme vychladnout.
- Přidáme 2 lžíce olivového oleje, promícháme a dáme stranou.
- Nakrájíme si bylinky a olivy a dáme stranou.
- Nakrájíme si cuketu na 1 cm plátky, oloupeme šalotky a rozkrojíme je na půlku a oloupeme česnek.
- Papriku, šalotky a česnek nakrájíme na tenké plátky. Smícháme se zbytkem zatím nepoužitých ingrediencí a dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Papriku můžeme předem na grilu opálit a oloupat.
Příprava na grilu:
- Připravte gril na nepřímý žár, přibližně na teplotu 200 °C.
- Vložíme na gril litinovou pánev a necháme rozehřát cca 10 minut.
- Na rozpálené pánvi osmažíme cuketu, šalotky a česnek, dokud nezměknou. Vše vyndáme z pánve a odložíme na později.
- Na pánev vložíme noky s trochou oleje a opékáme dozlatova.
- K dozlatova opečeným nokům přimícháme zeleninový "relish" a ihned podáváme.
Přejeme Vám dobrou chuť!