Menu
0
Váš košík je prázdný

Zapečené gnocchi se zeleninovým relishem

Doba přípravy
do 30 min
Složitost
3/5
Postup
přímé grilování
Tyto Italské noky se zeleninou fungují nejlépe jako příloha, ale jsou tak povedené, že si určitě budete chtít přidat!

Ingredience

Počet porcí: 1

(pro 4 osoby)

  • 300 g italských noků
  • olivový olej
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 snítka tymiánu - nasekaná
  • 2 lístky šalvěje
  • 1 žlutá cuketa
  • 3 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 celá červená paprika
  • 50 g sýru feta - rozdrobený
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce petržele - nasekané
  • sůl a pepř

Vybavení:

Gril Weber
Litinová Pánev
 

Kuchyňská příprava:

  1. Uvaříme noky dle návodu na obalu, slijeme a necháme vychladnout.
  2. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, promícháme a dáme stranou.
  3. Nakrájíme si bylinky a olivy a dáme stranou. 
  4. Nakrájíme si cuketu na 1 cm plátky, oloupeme šalotky a rozkrojíme je na půlku a oloupeme česnek.
  5. Papriku, šalotky a česnek nakrájíme na tenké plátky. Smícháme se zbytkem zatím nepoužitých ingrediencí a dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Papriku můžeme předem na grilu opálit a oloupat.

Příprava na grilu:

  1. Připravte gril na nepřímý žár, přibližně na teplotu 200 °C.
  2. Vložíme na gril litinovou pánev a necháme rozehřát cca 10 minut.
  3. Na rozpálené pánvi osmažíme cuketu, šalotky a česnek, dokud nezměknou. Vše vyndáme z pánve a odložíme na později.
  4. Na pánev vložíme noky s trochou oleje a opékáme dozlatova.
  5. K dozlatova opečeným nokům přimícháme zeleninový "relish" a ihned podáváme.

Přejeme Vám dobrou chuť!