Grilované papriky plněné sýrem
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
1/5
Postup
nepřímé grilování
Pečené papriky plné chuti a ideální jako luxusní příloha ke grilovačce. Velmi jednoduchý a přitom výborný recept na přílohu, se kterou budete za úplného mistra grilu.
Ingredience
- 3 špičaté papriky
- 150 g ovčího sýra (nebo feta)
- 75 g créme fraiche
- 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- ½ lžičky mletého chilli
- 15 černých oliv (nasekané)
- Sůl a pepř podle chuti
Grilované papriky plněné sýrem jsou jednoduchým a skvělým doplňkem na vaši hostinu. Jejich příprava je celkem přímočará, ale hlavní tajemství spočívá v náplni. My milujeme kombinaci fety, chilli a oliv, ale fantazii se meze nekladou - místo fety můžeme stvořit například papriky plněné nivou, vlašskými ořechy a medem, nebo třeba s čerstvým cottage sýrem a bylinkami.
Příprava:
- Rozřízněte špičaté papriky podélně na poloviny. Jemně odstraňte semínka a vnitřní přepážky, aby se do nich vešlo co nejvíce náplně.
- V míse si připravte náplň: rozdrobte sýr, přidejte créme fraiche, česnek, rajčatový protlak, chilli a nasekané olivy. Směs důkladně promíchejte. Podle chuti dosolte a opepřete.
- Náplň rovnoměrně rozdělte do všech polovin paprik. Papriky nepřeplňujte, aby vám náplň nevytekla.
Grilování papriky:
- Zahřejte gril na střední žár (180 °C) a ideálně na něj dejte rozehřát grilovací pánev. Papriky položte na grilovací pánev slupkou dolů, náplní nahoru a umístěte je mimo přímý plamen.
- Jak dlouho grilovat papriku? Papriky grilujte přibližně 15 minut, dokud nezhnědnou a náplň se nezapeče.
- Hotové grilované papriky přesuňte na talíř a podávejte teplé. Na ozdobu můžete přidat čerstvé bylinky nebo kapku olivového oleje.
Tipy na závěr:
- Pokud máte rádi křupavější texturu, přidejte do náplně trochu nasekaných ořechů.
- Papriky skvěle doplní čerstvý chléb nebo grilovaná bageta.
- Zkuste přidat kapku olivového oleje s česnekem na hotové papriky pro ještě intenzivnější chuť.
👉 Pusťte se do toho a sledujte, jak mizí ze stolu 🌟
Top Grily Vám přejí dobrou chuť! :)