Klasický cheeseburger z grilu
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
4/5
Postup
přímé grilování
Burgery jsou dnes stále oblíbenějším jídlem. Jedním z hlavních důvodů jsou nekonečné varianty, které si můžete sami snadno vymyslet. Pojďte si s Weberem vyzkoušet pro začátek klasický cheeseburger!
Ingredience
Počet porcí: 1
- 220 g kvalitního mletého hovězího masa, obsah tuku cca 20 %
- 4 plátky dobré slaniny
- plátek sýru čedar
- čerstvou bulku na burgery
- 2 salátové listy
- šťavnaté rajče
- cibule
- bylinkové máslo
- omáčka dle vlastního výběru
Na grilech Weber připravíte jakékoliv pokrmy a výjimkou není ani jedno z nejoblíbenějších jídel moderní doby, to jest burgery. Velká část přípravy se samozřejmě bude odehrávat v kuchyni, ale důležitou část budete tvořit i na grilu.
Nakonec už jen obložte burgery a podávejte.
Pokud budete příště chtít vyzkoušet jiný z nekonečného množství receptů na burgery, podívejte se do naší kuchařky Weber věnované burgerům!
Nyní se už ale pusťte do jídla, dobrou chuť!
Kuchyňská příprava
- Nejprve do mletého masa přidejte bylinkové máslo a poté v lisu na hamburgery připravte perfektní placku masa. Poté je dochuťte solí a pepřem a až do přípravy na grilu ji uchovávejte v ledničce.
- Umyjte veškerou zeleninu, nasekejte salát a rajče nakrájejte na tenké plátky. Oloupejte cibuli a najemno nakrájejte.
- Chcete-li, můžete si připravit vlastní omáčku nebo dresing. Pro všechny začátečníky v přípravě burgerů doporučujeme klasickou barbecue omáčku, která se k burgeru perfektně hodí.
- Stejně tak si můžete upéct vlastní domácí bulku, čímž posunute chuť burgeru na zcela novou úroveň. Pečení je nicméně relativně pracná záležitost a nám v této chvíli perfektně postačí koupit si čerstvou bulku v místní pekárně.
Příprava na grilu
- Gril připravte na střední přímé teplo.
- Jakmile je rošt rozpálený, položte na něj masové placky a grilujte je, dokud se na povrchu neobjeví čistá šťáva.
- Otočte placky a potřete je barbecue omáčkou.
- V poslední minutě položte na každou masovou placku plátek čedaru a nechejte je roztavit.
- Maso vyjměte z grilu a nechte je odstát, aby se šťáva v mase ustálila.
- Mezitím ogrilujte do křupava slaninu a lehce do hněda bulky na burgery.
Nakonec už jen obložte burgery a podávejte.
Pokud budete příště chtít vyzkoušet jiný z nekonečného množství receptů na burgery, podívejte se do naší kuchařky Weber věnované burgerům!
Nyní se už ale pusťte do jídla, dobrou chuť!