Ovesné sušenky z grilu
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
2/5
Postup
nepřímé grilování
Našim zákazníkům vždy říkáme, že na svém grilu Weber mohou připravit skutečně cokoliv je napadne. Třeba i ovesné sušenky.
Ingredience
(pro 15-20 sušenek)
- 75 g másla
- 250 ml třtinového cukru
- 25 ml bílého cukru
- 1/2 vanilkového lusku
- 1 velké vejce
- špetka soli
- 300 ml ovesných vloček
- 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
- 100-200 ml pšeničné mouky
- 100 g hořké čokolády
- 50 g lískových ořechů
Vybavení:
Gril WeberKámen na pizzu
Kuchyňská příprava:
- Máslo rozpusťte v malém hrnci, pak odstavte a vmíchejte do něj třtinový cukr.
- Ušlehejte jej se semeny z vanilkového lusku, vejcem a solí na pěnu.
- Promíchejte ovesné vločky, a pak je spojte vmícháním máslové směsi.
- Přidejte prášek do pečiva a pšeničnou mouku.
- Mouku přidávejte postupně po dílech a dbejte, aby těsto nebylo příliš suché. Možná nepoužijete všechnu mouku, záleží to na velikosti vajec.
- Nasekejte čokoládu a lískové ořechy na stejně velké kousky a ty vmíchejte do těsta.
- Těsto uválejte na pečícím papíru na váleček o průměru asi 5 cm a nechte ho odležet v chladničce, bude se pak snadněji krájet.
- Těsto nakrájejte na cca 2 cm silná kolečka, neboli sušenky. Ty rozložte po pečícím papíru.
Příprava na grilu:
- Připravte gril na nepřímý žár, přibližně na teplotu 180 °C.
- Do středu grilovacího roštu umístěte kámen na pečení, uzavřete poklop a předehřívejte po dobu 10 minut.
- Položte pečící papír se sušenkami na kámen a pečte pod uzavřeným víkem po dobu 8-12 minut.
- Poté můžete sušenky vytáhnout, jen potom chvilku počkejte, než trošku vychladnou.
Přejeme Vám dobrou chuť!