Menu
Rychlý kontakt
+420 602 546 758
0
Váš košík je prázdný
Ovesné sušenky z grilu
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
2/5
Postup
nepřímé grilování
Našim zákazníkům vždy říkáme, že na svém grilu Weber mohou připravit skutečně cokoliv je napadne. Třeba i ovesné sušenky.

Ingredience

Počet porcí: 1

(pro 15-20 sušenek)

  • 75 g másla
  • 250 ml třtinového cukru
  • 25 ml bílého cukru
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 1 velké vejce
  • špetka soli
  • 300 ml ovesných vloček
  • 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
  • 100-200 ml pšeničné mouky
  • 100 g hořké čokolády
  • 50 g lískových ořechů

Vybavení:

Gril Weber
Kámen na pizzu
 

Kuchyňská příprava:

  1. Máslo rozpusťte v malém hrnci, pak odstavte a vmíchejte do něj třtinový cukr.
  2. Ušlehejte jej se semeny z vanilkového lusku, vejcem a solí na pěnu.
  3. Promíchejte ovesné vločky, a pak je spojte vmícháním máslové směsi.
  4. Přidejte prášek do pečiva a pšeničnou mouku.
  5. Mouku přidávejte postupně po dílech a dbejte, aby těsto nebylo příliš suché. Možná nepoužijete všechnu mouku, záleží to na velikosti vajec.
  6. Nasekejte čokoládu a lískové ořechy na stejně velké kousky a ty vmíchejte do těsta.
  7. Těsto uválejte na pečícím papíru na váleček o průměru asi 5 cm a nechte ho odležet v chladničce, bude se pak snadněji krájet.
  8. Těsto nakrájejte na cca 2 cm silná kolečka, neboli sušenky. Ty rozložte po pečícím papíru.

Příprava na grilu:

  1. Připravte gril na nepřímý žár, přibližně na teplotu 180 °C.
  2. Do středu grilovacího roštu umístěte kámen na pečení, uzavřete poklop a předehřívejte po dobu 10 minut.
  3. Položte pečící papír se sušenkami na kámen a pečte pod uzavřeným víkem po dobu 8-12 minut.
  4. Poté můžete sušenky vytáhnout, jen potom chvilku počkejte, než trošku vychladnou.

Přejeme Vám dobrou chuť!