Ovesné sušenky z grilu
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
2/5
Postup
nepřímé grilování
Našim zákazníkům vždy říkáme, že na svém grilu Weber mohou připravit skutečně cokoliv je napadne. Třeba i ovesné sušenky.
Ingredience
(pro 15-20 sušenek)
- 75 g másla
 - 250 ml třtinového cukru
 - 25 ml bílého cukru
 - 1/2 vanilkového lusku
 - 1 velké vejce
 - špetka soli
 - 300 ml ovesných vloček
 - 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
 - 100-200 ml pšeničné mouky
 - 100 g hořké čokolády
 - 50 g lískových ořechů
 
Vybavení:
Gril WeberKámen na pizzu
Kuchyňská příprava:
- Máslo rozpusťte v malém hrnci, pak odstavte a vmíchejte do něj třtinový cukr.
 - Ušlehejte jej se semeny z vanilkového lusku, vejcem a solí na pěnu.
 - Promíchejte ovesné vločky, a pak je spojte vmícháním máslové směsi.
 - Přidejte prášek do pečiva a pšeničnou mouku.
 - Mouku přidávejte postupně po dílech a dbejte, aby těsto nebylo příliš suché. Možná nepoužijete všechnu mouku, záleží to na velikosti vajec.
 - Nasekejte čokoládu a lískové ořechy na stejně velké kousky a ty vmíchejte do těsta.
 - Těsto uválejte na pečícím papíru na váleček o průměru asi 5 cm a nechte ho odležet v chladničce, bude se pak snadněji krájet.
 - Těsto nakrájejte na cca 2 cm silná kolečka, neboli sušenky. Ty rozložte po pečícím papíru.
 
Příprava na grilu:
- Připravte gril na nepřímý žár, přibližně na teplotu 180 °C.
 - Do středu grilovacího roštu umístěte kámen na pečení, uzavřete poklop a předehřívejte po dobu 10 minut.
 - Položte pečící papír se sušenkami na kámen a pečte pod uzavřeným víkem po dobu 8-12 minut.
 - Poté můžete sušenky vytáhnout, jen potom chvilku počkejte, než trošku vychladnou.
 
Přejeme Vám dobrou chuť!


