Menu
0
Váš košík je prázdný

Tuňák s omáčkou Salmoriglio

Doba přípravy
do 60 min
Složitost
3/5
Postup
přímé grilování
Ideální pro večírek s blízkými přáteli - náš recept na opečeného tuňáka, servírovaného s bylinkovou omáčkou, vyžaduje minimální úsilí, ale nabízí maximální chuť.

Ingredience

Počet porcí: 1
  • 1 tuňákový steak, 3 cm tlustý
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Omáčka SALMORIGLIO
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce čerstvého sušeného oregana
  • 1 lžíce čerstvé petrželky
  • mořská sůl a pepř

Příprava v kuchyni

  1. Umístěte tři vrstvy papírových utěrek na podnos na potraviny. Na ně položte steaky a zakryjte dalšími utěrkami. Nechte je, aby vsákli všechnu tekutinu z ryby.
  2. Steaky nechte stranou při pokojové teplotě po dobu asi 20 minut. Mezitím si připravte omáčku.
  3. Očistěte stroužek česneku.
  4. Všechny ingredience omáčky umístěte do mixéru a mixujte po dobu 2 minut při vysokých otáčkách.
  5. Ochutnejte a okořeňte.

Příprava na grilu

  1. Připravte gril pro přímé grilování – přibližně na 200 °C.
  2. Umístěte pánev na gril a nechte ji rozehřát po dobu zhruba 10 minut.
  3. Ze steaků odstraňte papír, potřete je olivovým olejem a pak je umístěte na pánev.
  4. Tuňákové steaky grilujte po dobu 4–6 minut, otočte je pouze jednou, abyste zajistili, že budou mít křupavou kůrku.
  5. Když už jsou steaky hnědé a křupavé na povrchu, sundejte je z grilu.
  6. Servírujte tuňákové steaky přelité bylinkovou omáčkou.