Menu
0
Váš košík je prázdný

Tygří krevety

Doba přípravy
do 60 min
Složitost
3/5
Postup
přímé grilování
Krevety jsou originálním pokrmem, který můžete zkusit připravit i na Vašem grilu Weber. Tygří krevety jsou mimo jiné výborné jako lehčí maso na horké letní dny.

Ingredience

Počet porcí: 1
  • 4 tygří krevety
  • 1/2 limetky
  • 1/2 chilli papričky
  • 15 ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 citrónu
  • 6 stonků zeleného chřestu
  • 15 ml řepkového oleje
  • sůl
  • pepř 

Vhodné vybavení:

Keramická grilovací deska - malá
Keramická grilovací deska - velká
 

Příprava v kuchyni:

  1. Opatrně nařízněte hřbety krevet a vyjměte střívka.
  2. Krevety omyjte a osušte papírovou utěrkou.
  3. Omyjte limetku, ostrouhejte z ní kůru a vymačkejte šťávu.
  4. Omyjte chilli papričku a zbavte ji semínek. Nakrájejte ji na jemno.
  5. Smíchejte olivový olej s chilli papričkou a limetkovou kůrou a šťávou.
  6. Vzniklou směs vetřete do hřbetu krevet.
  7. Zakryjte potravinovou fólií a nechte 30 minut marinovat v chladničce.
  8. Stroužek česneku rozkrojte na dvě půlky a citrón na 4 silné plátky.
  9. Omyjte a připravte chřest. Zalijte ho řepkovým olejem.

Příprava na grilu:

  1. Připravte gril na přímý žár, přibližně na 200 °C.
  2. Položte na gril grilovací tál a nechte předehřát.
  3. Vyjměte chřest z oleje a rozložte ho na tál. Nechte ho grilovat a nezapomeňte ho občas obrátit.
  4. Namočte obě půlky česneku do oleje a ogrilujte je z rozříznuté strany spolu s plátky citrónu. Jakmile lehce zhnědnou, odložte je stranou. 
  5. Ogrilujte krevety, cca 3 minuty po obou stranách.
 
Chřest a krevety dle chuti okořeňte a podávejte s česnekem ochucenými plátky citrónu.
 
Weber a Topgrily Vám přejí dobrou chuť!
 

Další vybavení pro přípravu receptů