Žebírka glazovaná hořčicí
Doba přípravy
90 min a více
Složitost
3/5
Postup
nepřímé grilování
Bez grilovaných žebírek by to nebyla pravá grilovací sezóna. Jejich grilování je velmi jednoduché a při přípravě podle tohoto receptu jsou ještě dokonalejší.
Ingredience
Počet porcí: 1
- 1 kus žeber, přibližně 0,5 kg
- sůl, pepř
- 25 ml hořčice
- 10 ml cukru
- 10 ml světle hnědého cukru
- 20 ml jablečného octa
- 1/4 lžičky chilli
- 1/4 lžičky sojové omáčky
- 1/4 lžíce másla
Zde pro Vás máme velmi jednoduchý recept na výborná žebra z grilu. Je tu pro Vás varianta pro přípravu s pomocí otáčecího špízu. Ten Vám práci jistě velmi usnadní, žebírka ovšem můžete připravit i bez něj. Velmi dobře k tomu poslouží například speciální stojánek na žebírka Weber.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Příprava v kuchyni:
- Žebra zarolujte a pevně svažte provázkem na pečení.
- Nasaďte žebírka na jehlu otáčecího špízu.
- Do hrnečku dejte hořčici, cukr, hnědý cukr, jablečný ocet a koření.
- Vařte přibližně 20 minut.
- Přidejte sojovou omáčku a máslo, vařte dalších 10 minut.
- Pak nechte vychladnout.
Příprava na grilu:
- Připravte gril na nepřímý způsob grilování, na 150-180 °C
- Jehlu otáčecího špízu s žebírky připevněte k motorku.
- Pečte přibližně 2,5 hodiny, dokud vnitřní teplota nedosáhne 65 až 68 °C.
- Občas žebírka potřete směsí na glazování.
- Dávejte pozor, aby se gril nerozehřál příliš, směs na potírání by mohla začít hořet.
- Žebírka sundejte z grilu, před porcováním je nechte 5 až 10 minut odpočinout.
Přejeme Vám dobrou chuť!