Nové grily a příslušenství Weber pro rok 2023

Ani v roce 2023 nás Weber nezklamal a připravil si několik žhavých novinek. Pojďte se s námi na ně podívat!

Nové grily Weber pro rok 2023:

 

Nové elektrické grily Lumin:


Největší novinkou pro rok 2023 jsou určitě nové elektrické grily Lumin a Lumin Compact. Multifunkční grily, na kterých zvládnete vše od přímého grilování až do 315 °C, přes přípravu jídla v páře, až po douzování Vašich dobrot. Grily Lumin přichází ve dvou velikostech a každá velikost se dá pořídit i rovnou s praktickým stojanem.

Moderní a velká spirála se postará o spolehlivý výkon grilu, a půlený litinový rošt nabízí možnosti různých grilovacích technik. Perfektní pomocník, který se vejde díky své velikosti i na menší městský balkón.

Nové elektrické grily Lumin najdete ZDE.



 

 

Nový plynový gril Traveler Stealth:





Nejoblíbenější novinka roku 2021 nyní dostává nový sexy kabát! Jeden z nejlépe hodnocených cestovních plynových grilů - Weber Traveler, nyní přichází v nové, velice atraktivní celo-černé barvě. Nový "Stealth" Traveler, si tak užijí hlavně ti, kterým jde především o nadčasový design.

Veškeré skvělé prvky, jako je jednoduché skládání a rozkládání grilu, velký půlený litinový rošt, uzamykatelný poklop, výkonný hořák z ušlechtilé oceli, praktická postranní pracovní plocha, velká odolná kolečka, jednoduché piezo zapalování, svod grilovacích šťáv do vyměnitelné hliníkové misky pod grilem i plynule nastavitelný regulátor hořáku s velkým rozsahem grilovacích teplot zůstávají stejné jako u původní verze.

Nový gril Weber Traveler - Stealth najdete ZDE.

 



Nové příslušenství:

 

Nový Weber Vortex pro grily na dřevěné uhlí:


Za posledních několik let se v zahraničí, hlavně v USA, odkud značka Weber pochází, u grilů na dřevěné uhlí oblíbila vychytávka zvaná Vortex. Jedná se v podstatě o kužel z kvalitní nerezové oceli, který Vám na Vašem grilu na dřevěné uhlí dokáže pohodlně vykouzlit 4 způsoby grilování díky jednoduché změně pozice paliva a tohoto "vortexu".

Ani Weber neotálel a tak už i k nám dorazil oficiální přídavek pro grily na dřevěné uhlí - Weber Vortex. Díky této vychytávce tak dokážete jednoduše grilovat způsobem Přímé grilování, Nepřímé grilování, Infračervené grilování a Přímé-nepřímé grilování, díky kterému mimochodem uděláte ty nejlepší kuřecí křidélka, jaké jste kdy měli. 

Více se o Vortexu dozvíte ZDE.



 

Celoplošné planchy pro Genesis 300 a Spirit 300


Pokud grilujete na Vašem grilu hlavně zeleninu, krevety a další různá menší jídla, která by na grilovacím roštu mohla propadnout mezi mezerami, nebo rádi připravujete dobroty ve vlastní šťávě, či snídaňové vejce a slaninku, nebo šťavnaté burgery, tak oceníte pro Váš gril Spirit nebo Genesis se třemi hořáky nové litinové planchy, které pokryjí celou grilovací plochu Vašeho grilu.

Planche jsou oblíbené hlavně také pro to, že usnadní údržbu Vašeho grilu, většina tuků a grilovacích šťáv totiž zůstane na planche a nesteče do grilu. Ve výsledku tak nemusíte čistit vnitřek grilu a stačí umýt jen tuto planchu :)

Na novou planchu pro Spirit 300 můžete mrknout ZDE, pro Genesis 300 pak mrkněte ZDE.



 

Nové příslušenstní pro Traveler:


Weber Traveler je jeden z nejoblíbenějších a nejprodávanějších cestovních plynových grilů minulých let. Proto, když už Weber přišel s jeho "Stealth" verzí, nám přináší i velmi žádané a potřebné nové příslušenství pro tento skvělý, cestovní gril.

První novinkou je litinová plancha, která perfektně sedne za půlku litinového roštu. Můžete si tak připravit vajíčka, slaninku, zeleninu, krevety a další různá menší jídla, která by na grilovacím roštu mohla propadnout mezi mezerami. Druhou novinkou je potom prémiový obal, který sedne na gril v jeho rozloženém stavu. Pro ty z Vás, kteří mají svůj Traveler tedy i dlouho v rozloženém stavu.

Planchu pro Traveler naleznete ZDE, nový, prémiový obal potom najdete ZDE.




 

Nové příslušenstní pro Lumin:


S novými elektrickými grily Lumin přichází Váš oblíbený výrobce grilů Weber i s širokou nabídkou příslušenství právě pro tyto nové grily. Mezi základním příslušenstvím jako je obal na gril s i bez stolku, patří právě i zmiňovaný stolek nebo oblíbená litinová plancha.

Dále zde však naleznete i rozšiřující multifunkční sadu, která z grilovacího roštu Vašeho nového grilu Lumin udělá hotovou elektrickou udírnu. Dvouúčelová nádržka rozšiřuje funkci grilu o napařování nebo právě o uzení, a to dokonce po celé grilovací ploše! Všechna příslušenství jsou dělána jak na standardní Lumin tak i pro jeho menšího brášku, Lumin Compact. 

Veškeré příslušenství pro nové grily Lumin naleznete ZDE.
 



Nové příslušenstní na planchu a další:


Nových grilovacích litinových desek je tento rok opravdu dost, a tak, abyste je mohli využít určitě naplno, nachystal si Weber ještě i nové příslušenství přímo na tyto šikovné pomocníky, díky kterým grilujete zeleninu, mořské potvůrky nebo šťavnaté burgery. 

Mezi nimi najdete například novou flexibilní obracečku, grilovací poklici, lis, novou škrabku, ohřívací rošt nebo rovnou trojdílnou sadu. Všechny tyto skvělé produkty na své litinové ale i keramické desky najdete ZDE.  

Další novinkou je originální Weber řeznický papír, nejen pro pomalé přípravy Low & Slow ale i třeba pro servírování čerstvě ugrilovaného a šťavnatého masa rovnou z grilu. Najdete ho ZDE.

No a aby toho nebylo málo, tak kvůli velkému zájmu Weber vzkřísil jednu staro-novou známou. Oblíbenou kuchařku Weber prvního vydání, kde najdete spousty receptů a návodů, které jsou odlišné od vydání druhého. Poslouží nejen jako skvělý dárek. Kuchařku Weber - Bible grilování 1. vydání naleznete ZDE.


 

Nové Weber Eko brikety z kokosových skořápek:




Pro letošní rok se Weber snaží být i ekologičtější. Nachystal si pro Vás nové, vysoce kvalitní brikety, vyrobeny z kokosových skořápek, které se vyznačují dlouhým hořením a rovnoměrným žárem. Speciální metoda výroby navíc zaručí rozžhavení do 20 minut. Hořet vydrží přibližně 3-4 hodiny, díky čemuž jsou vhodné i k dlouhému grilování.

I tyto brikety jsou dodávány v kvalitním, nepromokavém obalu, a protože se jedná o výrobu z karbonizovaných kokosových skořápek, neovlivní tak ani nijak chuť masa. Dlouhé hoření a rovnoměrný žár je zde 100% zaručen. 

Nové, ekologičtější brikety naleznete ZDE.