Menu
0
Váš košík je prázdný

Grilovaná kuřecí srdíčka s česnekem a petrželí

Doba přípravy
do 30 min
Složitost
1/5
Postup
přímé grilování
Nedoceňovaná srdíčka - vnitřnosti, které se na našich stolech neobjevují často - a to je velká škoda! Jejich maso je delikátní, křehké a jednoduše připravitelné - dneska je v rychlosti ogrilujeme na špízu.

Ingredience

  • 500g kuřecích srdíček
  • 3 stroužky česneku
  • citron
  • petržel
  • sůl, pepř
  • olivový olej
Hledáte rychlý a snadný předkrm, o kterém se bude mluvit ještě u dezertu? Zkuste tento náš recept, který je překvapivě jednoduchý a chutný. 

Jak na grilovaná srdíčka?

Grilovaná kuřecí srdíčka - příprava v kuchyniGrilovaná kuřecí srdíčka - dochucení
  1. Srdíčka očistíme - odřízneme vrchní část s tukem a pod tekoucí vodou důkladně omyjeme.
  2. Připravíme si marinádu - smícháme utřený česnek, šťávu z půlky citronu, sůl, pepř a olivový olej
  3. Srdíčka v nich minimálně 30 minut necháme marinovat.
  4. Namarinovaná srdíčka napícháme na špíz pro lepší manipulaci.
  5. Grilujeme na vysokém žáru 3-5 minut z každé strany.
  6. Podáváme s nasekanou petřželí a pokapané citronem.
Tipy na závěr:
  • Nebojte se a marinádu si upravte dle svých chutí - chilli, tymián nebo rozmarýn jsou skvělou volbou!
  • Jako přílohu zvolte lehký salát z listové zeleniny, nebo opečenou bagetku.
Grilovaná kuřecí srdíčka na talířiGrilovaná kuřecí srdíčka na talíři podruhé