Grilovaná kuřecí srdíčka s česnekem a petrželí
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
1/5
Postup
přímé grilování
Nedoceňovaná srdíčka - vnitřnosti, které se na našich stolech neobjevují často - a to je velká škoda! Jejich maso je delikátní, křehké a jednoduše připravitelné - dneska je v rychlosti ogrilujeme na špízu.
Ingredience
- 500g kuřecích srdíček
- 3 stroužky česneku
- citron
- petržel
- sůl, pepř
- olivový olej
Hledáte rychlý a snadný předkrm, o kterém se bude mluvit ještě u dezertu? Zkuste tento náš recept, který je překvapivě jednoduchý a chutný. 



Jak na grilovaná srdíčka?


- Srdíčka očistíme - odřízneme vrchní část s tukem a pod tekoucí vodou důkladně omyjeme.
- Připravíme si marinádu - smícháme utřený česnek, šťávu z půlky citronu, sůl, pepř a olivový olej
- Srdíčka v nich minimálně 30 minut necháme marinovat.
- Namarinovaná srdíčka napícháme na špíz pro lepší manipulaci.
- Grilujeme na vysokém žáru 3-5 minut z každé strany.
- Podáváme s nasekanou petřželí a pokapané citronem.
- Nebojte se a marinádu si upravte dle svých chutí - chilli, tymián nebo rozmarýn jsou skvělou volbou!
- Jako přílohu zvolte lehký salát z listové zeleniny, nebo opečenou bagetku.

