Menu
0
Váš košík je prázdný

Grilovaná vepřová panenka s asijskou omáčkou

Doba přípravy
do 30 min
Složitost
3/5
Postup
přímé grilování
Lahodná kombinace křehké vepřové panenky s příchutí exotické asijské omáčky. Tato grilovaná pochoutka přinese na Váš jídelníček nevšední ale skvělou chuť.

Ingredience

Počet porcí: 1
  • 1 vepřovou panenku
  • 100 ml sójové omáčky
  • 75 ml hoisinové omáčky
  • 50 ml medu
  • 50 ml kečupu
  • 50 g třtinového cukru
  • 75 ml rýžového vína
  • 1 lžičku čínského koření pěti vůní

Kuchyňská příprava:

  1. Panenku dostatečně ostrým nožem odblaníme a očistíme.
  2. Panenku pak rozkrojíme na 3-4 kusy tak, aby kusy byly na všech stranách rovnoměrně dlouhé.
  3. Ve velké misce smícháme všechny přísady na marinádu, pak si do malé misky 3-4 polévkové lžíce dáme stranou, nejlépe do hliníkové odkapávací misky.
  4. Marinádu řádně promícháme a přidáme kusy panenky, které v ní také důkladně smícháme.
  5. Misku s masem a marinádou zakryjeme víkem nebo potravinářskou fólií a v ledničce necháme marinovat co nejdelší dobu, nejlépe 12-24 hodin před grilováním.
  6. Malou odkapávací misku s marinádou můžeme zakrýt a nechat v lednici také.
  7. Maso vytáhneme z ledničky alespoň 30 minut před samotným grilováním.

Příprava na grilu:

  1. Gril řádně očistíme kartáčem a připravíme na přímé grilování na cca 220 °C.
  2. Grilovací rošt potřeme špekem, olejem, nebo nastříkáme Anti-stick sprejem, aby se nám maso nepřipálilo.
  3. Vložíme panenku na gril a každou stranu (čtyři strany celkem) grilujeme 4-5 minut. Každou stranu po otočení potřeme marinádou, která byla v misce s masem.
  4. Jakmile budeme mít ugrilovanou poslední stranu (celkem tedy 16-20 minut), panenku z přímého žáru sundáme na boční stranu grilu, nebo pod alobal na stůl a necháme odpočívat dalších 5 minut.
  5. V těchto 5 minutách, kdy panenka odpočívá, vložíme na přímý žár odkapávací misku s marinádou a vaříme ji, dokud omáčka neztmavne, nezredukuje se a mírně nezhoustne. Perfektí je na to např. boční samostatný hořák plynového grilu.
  6. Maso nakrájíme na plátky a zredukovanou omáčkou hezky kousky lehce přelijeme.
  7. Můžeme servírovat, dobrou chuť! :)

Další vybavení pro přípravu receptů

Koření Weber - KC BBQ RubKoření Weber - KC BBQ Rub
na dotaz
260 Kč
Koření Weber - KC BBQ RubKoření Weber - KC BBQ Rub
na dotaz
260 Kč
Koření Weber - KC BBQ RubKoření Weber - KC BBQ Rub
na dotaz
260 Kč
Koření Weber - KC BBQ RubKoření Weber - KC BBQ Rub
na dotaz
260 Kč
Koření Weber - KC BBQ RubKoření Weber - KC BBQ Rub
na dotaz
260 Kč
Koření Weber - KC BBQ RubKoření Weber - KC BBQ Rub
na dotaz
260 Kč
Koření Weber - KC BBQ RubKoření Weber - KC BBQ Rub
na dotaz
260 Kč
Koření Weber - KC BBQ RubKoření Weber - KC BBQ Rub
na dotaz
260 Kč
Koření Weber - KC BBQ RubKoření Weber - KC BBQ Rub
na dotaz
260 Kč
Koření Weber - KC BBQ RubKoření Weber - KC BBQ Rub
na dotaz
260 Kč
Koření Weber - KC BBQ RubKoření Weber - KC BBQ Rub
na dotaz
260 Kč
Koření Weber - KC BBQ RubKoření Weber - KC BBQ Rub
na dotaz
260 Kč
Koření Weber - KC BBQ RubKoření Weber - KC BBQ Rub
na dotaz
260 Kč