Grilované avokádo s broskvemi a rajčetem
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
2/5
Postup
přímé grilování
Chutná a vydatná příloha třeba ke grilovaným rybám a mořským plodům, nebo jen tak!
Ingredience
- 3 avokáda, rozpůlená a bez pecek
- 2 masitá rajčata, na kostičky
- 2 broskve, na kostičky
- 1 červená cibule, nadrobno
- 1 limeta
- koriandr
- microgreens
- olivový olej
- pepř, sůl
Postup:
- Rozpalte gril na středně vysokou teplotu.
- Připravte si salsu - v míse smíchejte na kostky nakrájená rajčata, broskve a koriandr s červenou cibulí najemno.
- Přidejte šťávu z poloviny limetky, olivový olej a dochuťte solí a pepřem.
- Avokáda pokapejte olivovým olejem a lehce osolte a opepřete.
- Grilujte avokáda řezem dolů 3-4 minuty, dokud nebudou mít zlatavé pruhy. Grilovat můžete přímo na roštu nebo na litinové grilovací desce.
- Grilovaná avokáda naplňte připravenou salsou a podávejte ihned.


Tipy na závěr:
- 🌶️ Pro pikantní variantu přidejte do salsy nadrobno nakrájenou pálivou papričku.
- 🧀 Skvěle se hodí třeba ke grilované chobotnici.

