Grilované brambory s parmezánem
Doba přípravy
do 60 min
Složitost
2/5
Postup
nepřímé grilování
V tomto receptu si tu snad nejklasičtější přílohu - grilované brambory - uděláme originálně v litinové pánvi s parmezánem. Těmito sýrovými pečenými bramborami jistě nadchnete všechny své hosty :)
Ingredience
- 600 g malých baby brambor
- 50 g parmezánu
- čajová lžička česnekového prášku
- čajová lžička sušené sladké papriky
- čajová lžička sušeného oregána
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Příprava v kuchyni
![Grilované brambory s parmezánem - sýr v pánvi Grilované brambory s parmezánem - sýr v pánvi](/files/ckeditor//Recepty/Brambory_s_parmez%C3%A1nem/Grilovan%C3%A9_brambory_s_parmez%C3%A1nem_-_s%C3%BDr_v_p%C3%A1nvi.jpg)
![Grilované brambory s parmezánem - skládání brambor Grilované brambory s parmezánem - skládání brambor](/files/ckeditor//Recepty/Brambory_s_parmez%C3%A1nem/Grilovan%C3%A9_brambory_s_parmez%C3%A1nem_-_skl%C3%A1d%C3%A1n%C3%AD_brambor.jpg)
- Nejprve nastrouhejte parmezán, stačí nahrubo.
- Sýr v misce následně smíchejte s česnekovým práškem, paprikou, oregánem, solí a pepřem.
- Připravte si brambory - umyjte je a rozkrojte napůl.
- Připravte si litinovou pánev a nalijte do ní rovnoměrně olivový olej tak, aby pokryl celé dno.
- Na pánev rozprostřete sýrovou směs a na ni vyskládejte brambory tak, aby rovná rozkrojená strana byla vždy směrem dolů. Brambory lehce přimáčkněte, aby byly hezky zarovnané a položené na sýru.
- Přidejte na pánev trošku vody (velmi tenkou vrstvu).
![Grilované brambory s parmezánem - brambory v pánvi Grilované brambory s parmezánem - brambory v pánvi](/files/ckeditor//Recepty/Brambory_s_parmez%C3%A1nem/Grilovan%C3%A9_brambory_s_parmez%C3%A1nem_-_brambory_v_p%C3%A1nvi.jpg)
![Grilované brambory s parmezánem - na grilu Grilované brambory s parmezánem - na grilu](/files/ckeditor//Recepty/Brambory_s_parmez%C3%A1nem/Grilovan%C3%A9_brambory_s_parmez%C3%A1nem_-_na_grilu.jpeg)
Brambory na grilu
- Gril připravte na nepřímé grilování a teplotu přibližně 200 °C.
- Do rozžhaveného grilu umístěte pánev a grilujte přibližně 40 minut.
- Jak poznám, že je hotovo? Brambory by měly být měkké a sýr zbarvený do hněda.
- Vyjměte pánev z grilu a nechte jídlo aspoň 5 minut odpočívat.
Mimochodem, pro další méně okoukaný recept na originální grilované brambroy koukněte na naše pečené brambory Hasselback.
![Grilované brambory s parmezánem - na grilu hotové Grilované brambory s parmezánem - na grilu hotové](/files/ckeditor//Recepty/Brambory_s_parmez%C3%A1nem/Grilovan%C3%A9_brambory_s_parmez%C3%A1nem_-_na_grilu_hotov%C3%A9.jpeg)
![Grilované brambory s parmezánem - připraveno k podávání Grilované brambory s parmezánem - připraveno k podávání](/files/ckeditor//Recepty/Brambory_s_parmez%C3%A1nem/Grilovan%C3%A9_brambory_s_parmez%C3%A1nem_-_p%C5%99ipraveno_k_pod%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD.jpg)