Pizza na grilu
Doba přípravy
do 30 min
Složitost
2/5
Postup
nepřímé grilování
Všichni máme rádi křupavou kůrčičku pizzy. Ale jak ji dělají profesionálové? Se svým grilem a kamenem na pizzu Weber si můžete užít křupavou domácí pizzu.
Každý má svou oblíbenou pizzu. Ale nezáleží na tom, jaké přísady na ní máte rádi - když mluvíme o pizze, vždy jde hlavně o jedno - o kůrku. Díky kamenu na pizzu Weber vylepšíte svůj gril na něco velmi podobného kamenné peci.
Weber má kamenů na pizzu několik, většinou je ale základem těžký cordieritový kámen. Tajemství, které tento kámen skrývá, je, že se dokáže velice rozpálit (stejně jako kamenná pec), čímž docílíte úžasné křupavosti. Vysoké teploty dosáhne během pár minut a navíc se po použití rychle zchladí, takže můžete chvíli na to péct další pizzu. Pro začátečníky Weber nabízí i pečící plát na pizzu, který ji chrání před opravdu velmi rozpáleným kamenem. Jakmile se ale stanete expertem přes pizzy, můžete je připravovat přímo na kameni.
A až si osvojíte umění přípravy pizzy, vlastně budete teprve na začátku. Čeká Vás totiž ještě chléb, dorty, koláče a všemožná další dobrodružství, která možná budete chtít vyzkoušet. Vše záleží na Vašich chuťových buňkách a Vaší představivosti, kámen na pizzu od Webera už ostatní udělá za Vás.
A nyní už s pizzou konečně na stůl.
Tým Topgrily Vám přeje dobrou chuť!
Zpět na recepty s grily Weber
Weber má kamenů na pizzu několik, většinou je ale základem těžký cordieritový kámen. Tajemství, které tento kámen skrývá, je, že se dokáže velice rozpálit (stejně jako kamenná pec), čímž docílíte úžasné křupavosti. Vysoké teploty dosáhne během pár minut a navíc se po použití rychle zchladí, takže můžete chvíli na to péct další pizzu. Pro začátečníky Weber nabízí i pečící plát na pizzu, který ji chrání před opravdu velmi rozpáleným kamenem. Jakmile se ale stanete expertem přes pizzy, můžete je připravovat přímo na kameni.
A až si osvojíte umění přípravy pizzy, vlastně budete teprve na začátku. Čeká Vás totiž ještě chléb, dorty, koláče a všemožná další dobrodružství, která možná budete chtít vyzkoušet. Vše záleží na Vašich chuťových buňkách a Vaší představivosti, kámen na pizzu od Webera už ostatní udělá za Vás.
4 kroky ke skvělé pizze:
- Rozehřejte gril na maximální teplotu, připravte ho na nepřímé vaření. Kámen na pizzu umístěte doprostřed roštu, ideálně s využitím Gourmet BBQ Systému, a nechte kámen rozehřát po dobu asi 8 minut.
- Posypte pečící plát trochou mouky, pokud tedy kámen pečící plát obsahuje, a poté na něj již položte pizzu. Pokud pečící plát nemáte, nasypte trochu mouky rovnou na kámen.
- Položte pizzu na kámen či pečící plát a zavřete poklop. Doba pečení závisí na mnoha různých parametrech.
- Po 4-5 minutách začne být spodek křupavý. Dávejte pozor a sundejte pizzu z kamene, jakmile bude kůrka tmavě hnědá a propečená.
A nyní už s pizzou konečně na stůl.
Tým Topgrily Vám přeje dobrou chuť!
Zpět na recepty s grily Weber